Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Série vloupání - Bruntálsko

V průběhu noci bylo poškozeno a vyloupeno několik vozidel, z konírny si odnesl věci za více jak 29 tisíc Kč a další zprávy  

Z konírny si odnesl věci za více jak 29 tisíc Kč
V době od 7.12.2009 do 8.12.2009 neznámý pachatel vnikl v obci Malá Morávka do objektu konírny, patřící místní firmě. Vypáčil okno a přes kancelář se dostal do společenské místnosti a následně do dalších místností v budově. Odtud si odnesl tři motorové pily v hodnotě okolo 17 tisíc Kč a z lednice odcizil tři láhve s alkoholem v hodnotě okolo 600 Kč. Pachatelově pozornosti neunikl ani digitální fotoaparát v ceně okolo 12 tisíc Kč, který byl odložený na skříni.
 
Dvě dopravní nehody v Krnově
Narazil do vozidla a ujel
Dne 8. 12. 2009 v 16,30 hodin na ulici Hlubčická v Krnově neznámý řidič jedoucí s vozidlem Ford narazil do zadní části před ním rozjíždějícího se osobního vozidla VW Polo. Vozidlo VW bylo nárazem odmrštěno šikmo vpravo mimo komunikaci, kde přední částí narazilo do označníku autobusové zastávky a kovové lavičky. Neznámý řidič s osobním vozidlem Ford z místa nehody odjel. 
Ke zranění osob nedošlo. U řidičky vozidla VW bylo požití alkoholu na základě provedené dechové zkoušky vyloučeno. Následkem nehody došlo na osobním vozidle VW Polo ke škodě ve výši okolo 30 tisíc Kč. Na označníku autobusové zastávky a lavičce vznikla škoda ve výši okolo 1 000 Kč.
 
Nedala přednost cyklistce
V Krnově na křižovatce ulic Opavská a Dobrovského došlo dne 8.12.2009 v 17,45 hodin k dopravní nehodě. Řidička vozidla Peugeot jedoucí po vedlejší silnici vjela do křižovatky a nedala přednost v jízdě po hlavní komunikaci jedoucí 60leté cyklistce. Řidička následně narazila přední částí vozidla do pravého boku jízdního kola.
U cyklistky došlo k lehkému zranění s dosud neupřesněnou dobou léčení. Dechová zkouška na alkohol byla u řidičky negativní. Nehodou vznikla na jízdním kole škoda ve výši okolo 500 Kč.
                           
 
                                                          
 
Série vloupání do vozidel
V těchto dnech bruntálští policisté šetří hned několik případů vloupání do vozidel.
V průběhu noci 7.12.2009 do ranních hodin dne 8.12.2009 vnikl neznámý pachatel v Bruntále na ulici Květná do zaparkovaného motorového vozidla VW Passat. Po vypáčení dveří u vozidla odcizil pachatel zámek u předních pravých dveří spolujezdce a majiteli tak způsobil škodu poškozením vozidla ve výši okolo 20 tisíc Kč. Z vozidla si odnesl autorádio v hodnotě okolo 1 500 Kč, mobilní telefon, rovněž ve stejné hodnotě, novou přímočarou pilu a aku-vrtačku v celkové hodnotě okolo 15 tisíc Kč. 
Během uvedené doby došlo i k dalším třem případům vloupání do vozidel v obci Světlá Hora. Zde dosud neznámý pachatel vypáčil zámek předních pravých dveří u osobního vozidla Škoda Octavia, které měl majitel zaparkované u domu. Z palubní desky vozidla odcizil dámské sluneční brýle a po vniknutí do zavazadlového prostoru odcizil dva páry značkové sportovní obuvi a deštník. Majiteli tak způsobil škodu odcizením věcí ve výši okolo 4 000 Kč a poškozením zámku vozidla škoda ve výši okolo 10 tisíc Kč.
Dále na parkovišti u pošty neznámý pachatel vypáčil a odcizil zámek předních levých dveří zaparkovaného vozidla VW GOLF. Z vozidla odcizil dětskou autosedačku a ze zavazadlového prostoru si odnesl rezervní pneumatiku, plastovou skládací krabici, dámské oděvy ( sukni, krátké kalhoty) a obuv, igelitovou tašku, která obsahovala elektrické ovládání stahování pravého předního okna vozidla, tři knihy a kosmetiku. Pachatel poškodil na vozidle VW levé zpětné vyhřívané zrcátko v hodnotě okolo 5 000 Kč. Odcizením zámku vznikla majitelce vozidla škoda ve výši okolo 5 000 Kč a odcizením věcí z vozidla celková škoda okolo 15 tisíc Kč.
Další případ byl zaznamenán na parkovišti pod hřištěm, kde neznámý pachatel opět vypáčil a odcizil zámek pravých předních dveří osobního vozidla Škoda Octavia. Zde odcizil autosedačku v hodnotě okolo 1 800 Kč a ze zavazadlového prostoru si odnesl rezervní pneumatiku a plastovou krabičku s různým nářadím v celkové hodnotě okolo 3 000 Kč.
Opětovně v nočních hodinách 7.12 2009 do rána 8.12.2009, tentokrát v obci Andělská Hora, neznámý pachatel vypáčil a odcizil zámek levých předních dveří v hodnotě okolo 5 000 Kč. Jednalo se o vozidlo Škoda Octavia, které bylo zaparkované u rodinného domu. Z přístrojové desky odcizil autorádio s CD přehrávačem v hodnotě 2 000 Kč. Při páčení došlo k poškození prostoru pro umístění autorádia. Ze zavazadlového prostoru pachatel odcizil elektrickou vrtačku a startovací stanici s kompresorem, vše v celkovém hodnotě okolo 2 000 Kč. 
 
 
 
                                                                                                                                                                                                                                     komisař por. Ing. Ivana Křištofová
 

vytisknout  e-mailem