Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Série vloupání do vozidel objasněna

Prachatice – Pachatel skončil v rukou policistů. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Několik měsíců znepříjemňoval život obyvatel Prachatic neznámý pachatel, který se od srpna opakovaně vloupával do osobních automobilů. Teď však spadla klec. Jeho trestnou činnost odhalili prachatičtí policisté ve spolupráci s kriminalisty. Na základě intenzivního prověřování a především díky výborné místní a osobní znalosti zloděje v krátké době ustanovili. Je jím jednatřicetiletý muž z Prachatic, který není pro policisty žádným nováčkem. Již v minulosti byl opakovaně za obdobné činy trestán.
 
Muž se ke spáchaným skutkům doznal. V srpnu se vloupal do osobního automobilu značky VW na parkovišti u jednoho hotelu v Prachaticích. Chtěl zde odcizit peněženku, byl však vyrušen hostem z hotelu. Dále v září v Duhové ulici odcizil ze zaparkovaného nákladního vozidla osobní doklady řidičky. V říjnu ve Slámové ulici za použití násilí vnikl do vozidla značky Škoda a odtud pak ukradl pánskou peněženku s finanční hotovostí v cizí měně. Těmito skutky způsobil škodu za téměř 4 000 korun.
 
Policisté případ prověřují ve zkráceném přípravném řízení. Mladý muž by tak měl své chování do dvou týdnů znovu vysvětlovat před soudem.
 
por. Ing. Štěpánka Uhlířová, pisjc@mvcr.cz
15. října 2012

vytisknout  e-mailem