Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Série vloupání do vozidel objasněna

PLZEŇ - Policisté dopadli muže, který má na svědomí vloupání do třech vozidel. Těch se dopustil během pouhých dvou dnů. Majitelům vozidel způsobil škodu přesahující padesát tisíc korun.  

     Sérii majetkových trestných činů se podařilo objasnit policistům Městského ředitelství policie Plzeň. Ti zjistili, že za třemi  případy vloupání do osobních motorových vozidel různých továrních značek, ke kterým došlo v Plzni v červnu a červenci loňského roku, stojí jeden a tentýž pachatel.

     První skutek se odehrál v noci ze dne 22. na 23. června roku 2015. Mezi osmou hodinou večerní a šestou ranní v Plzni na Lochotíně v ulici Žlutická doneseným šroubovákem poškodil skleněnou výplň předních dveří  u vozu značky Renault Trafic, do vozidla vnikl a z něj odnesl notebook s brašnou, elektrické sbíjecí kladivo a vrtací kladivo v plastovém kufříku.

     Druhého vloupání se dopustil v době mezi desátou hodinou dopolední a třetí odpolední dne 25. července loňského roku. Pachatel stejným způsobem jako v případě prvním vnikl do vozu tovární značky Renault Megane zaparkovaného v Plzni na ulici Prokopova a z něj si odnesl dámskou kabelku s osobními odklady, parfémem, kosmetikou, oblečením, náramkovými hodinkami a platební kartou. Jejím prostřednictvím se pak v průběhu dalších tří dnů pokusil uhradit celkem čtyři nákupy v celkové hodnotě 1 354 v několka obchodech na území Plzně. Ani v jednom případě se mu však transakci nepodařilo uskutečnit.

     Proslední krádež vloupáním do vozu, ze které se zpovídá, se stala v ranních hodinách dne 26. července roku 2015 v Plzni na Anglickém nábřeží. I tentokrát pachatel rozbil skleněnou výplň dveří vozu značky Škoda Octavia doneseným šroubovákem a z auta odnesl dámskou kabelku s celým obsahem, dále dva dámské parfémy, elektrickou žehličku na vlasy, dvě nabíječky na mobilní telefon a řadu dalších drobností.

    Poškozením vozů a odcizením věcí z nich způsobil teprve 20letý muž ze severního Plzeňska  škodu v celkové hodnotě 54 500 korun. Plzeňští policisté proti pachateli nyní zahájili trestní stíhání pro přečiny krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které mu v případě pravomocného odsouzení hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

 
por. Ing. Hana Štefflová
22. února 2016

vytisknout  e-mailem