Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Série vloupání na Němčicku objasněna

NĚMČICKO - U dvou vloupání a tří pokusů už jsou známi pachatelé. 

Sérii vloupání do dvou provozoven smíšeného zboží a jednoho hostince v obcích na Němčicku se v těchto dnech podařilo objasnit policistům z obvodního oddělení Němčice nad Hanou ve spolupráci s prostějovskými kriminalisty. Obvinění ze všech skutků policisté sdělili mladistvému pachateli. V jednom případě se na vloupání podílel třiadvacetiletý muž z Přerovska, který byl obviněn také.

První z objasněných skutků se stal v noci z 2. na 3. září 2015. Pachatel se násilným způsobem vloupal do hostince, který následně prohledal a z prostoru za výčepem odcizil sladkosti, slané pečivo a alkoholické nápoje. Celková výše způsobené škody byla vyčíslena na 8 775 korun.

Následně se stejný pachatel do stejného hostince pokusil vloupat ještě v noci z 29. na 30. září a v noci z 18. na 19. října letošního roku. Do provozovny se mu však proniknout nepodařilo. V prvním případě poškozením způsobil škodu ve výši 400 korun, ve druhém pak 1 100 korun.

V noci z 28. na 29. října 2015 se dva pachatelé po rozbití skleněné výlohy vloupali do prodejny smíšeného zboží. Z prodejny následně odcizili cigarety různých značek, alkoholické nápoje a různé druhy časopisů. Celkem svým činem způsobili škodu odcizením ve výši 46 054 korun a poškozením 3 216 korun.

Posledním činem z objasněné série je pokus vloupání do prodejny smíšeného zboží z noci na 6. listopadu 2015. Toho se dopustil mladistvý obviněný opět sám. Na prodejně opět rozbil výlohu, ale dovnitř se mu proniknout nepodařilo. Přesto svým činem způsobil škodu v celkové výši 2 819 korun.

V případě prokázání viny a odsouzení obviněnému třiadvacetiletému muži hrozí za přečin krádež trest odnětí svobody až na dvě léta. Mladistvému obviněnému hrozí za jeho provinění trest poloviční.

por. Bc. František Kořínek

18. listopadu 2015

vytisknout  e-mailem