Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Série vloupání objasněna

ÚSTÍ NAD LABEM - Kriminalisté objasnili sérii vloupání do sklepních prostor v lokalitě Všebořic. 

Policejní komisař zahájil trestní stíhání 31letému muže pro trestný čin Krádeže, Porušování domovní svobody a Poškození cizí věci. Obviněný se spolu s dalšími třemi komplici v období měsíce září a října dopustil série vloupání do sklepních prostor převážně v lokalitě Všebořic. Ze sklepních prostor a kójí kradl lyže a lyžařské vybavení, jízdní kolo, nářadí a další drobnosti. Ke sklepům také přidal jednu rekreační chatu na Ovčím Vrchu, ze které odcizil prodlužovací kabely a nářadí. Celková způsobená škoda se pohybuje kolem 162 tisíc korun. Vzhledem k tomu, že se počátkem měsíce ledna vrátil z výkonu trestu, tak mu v současné době hrozí další trest odnětí svobody až do výše 3 let. Na obviněného policejní komisař podal  návrh na vzetí do vazby.
 
Krádež vozidla
Dosud neznámý pachatel včera v průběhu jedné hodiny (16.30-17.30) z parkoviště hypermarketu ve Všebořicích odcizil osobní vozidla VW Golf, barvy stříbrné metalízy, na přední kapotě a nárazníku tmavě modrý lak, rz: 6U6 19-13. Majiteli tak vznikla škoda kolem 120 tisíc korun.
 
Vloupání do rozestavěného domu
Dosud neznámý pachatel se v průběhu dopoledne vloupal do rozestavěného rodinného domu v obci Radešín, kde následně odcizil větší množství nářadí. Majiteli tak způsobil škodu kolem 50 tisíc korun.
 
Opilec za volantem
Trmičtí policisté v neděli kolem jedné hodiny odpoledne v Předlicích kontrolovali 32letého řidiče vozidla Š-Felicie. Při této kontrole bylo zjevné, že řidič před jízdou pil alkohol, což také potvrdila dechová zkouška s výsledkem 1,59 promile. Na místě byl řidiči zadržen řidičský průkaz a zakázáno další pokračování v jízdě. V současné době je podezřelý z trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky a hrozí mu trest odnětí svobody až do výše 1 roku, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.
 
Por. Bc. Veronika Hyšplerová
Preventivně informační skupina Ústí nad Labem
E-mail: orulpis@mvcr.cz
Tel.: +420 974 426 208
         +420 724 189 726

vytisknout  e-mailem