Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Série vloupání objasněna

TEPLICE - Lapka vykrádal chaty v Krupce a další zprávy. 

Série vloupání od chat
     Policisté objasnili sérii vloupání do rekreačních chat v oblasti Horní Krupky. Zadrželi 26letého muže, kterému prokázali čtyři vloupání do rekreačních objektů. Zloděj bral vše, co mu přišlo pod ruce, soustředil se především na elektrické ruční nářadí, elektroniku a prodlužovací kabely, nepohrdl ale ani dřevěnou truhlou, stavebním materiálem, jízdními koly nebo reklamními přívěsky. V jedné z chat dokonce kvůli pár korunám, které mohl dostat za měď, uštípal přívodní kabely k míchačce, pile, brusce a svářečkám. Sám by nakradené věci nedokázal odnést, proto se domluvil s dalším 37letým mužem, který kradené věci převážel svým vozidlem. Utržené finanční prostředky si oba muži rozdělili a použili pro svou potřebu. Zloděj, který krádežemi způsobil poškozeným škodu za téměř 60 tisíc korun a na poškození nejméně 6 600 korun byl obviněn z přečinů krádeže a porušování domovní svobody, za které mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Policisté podali návrh na vzetí obviněného do vazby, kterému soud vyhověl, druhý muž, který při páchání trestné činnosti pomáhal, je zatím na svobodě, ale jeho totožnost již kriminalisté také znají.
 
Podvodnice byla odhalena
     Z trestného činu úvěrového podvodu obvinili policisté 33letou ženu z Bíliny. Prošetřováním oznámení poškozené společnosti, která poskytuje finanční půjčky, totiž kriminalisté zjistili, že obviněná si v roce 2008 ve čtyřech případech prostřednictvím telefonického rozhovoru sjednala uzavření úvěrové smlouvy na poskytnutí finančních prostředků. Jako žadatele o úvěr přitom uváděla svého nevlastního otce, se kterým bydlela ve společné domácnosti, přičemž se vydávala za jeho manželku. Zaslané smlouvy pak podepisovala jeho jménem, aniž by o tom věděl. Celkem získala finanční prostředky ve výši 147 tisíc korun. Zpočátku vždy úvěr splácela, ale po čase přestala stanovené splátky hradit. Podvodnice poputuje před soudce, který ji může poslat až na tři roky za mříže.
 
Z auta odcizili kola
     Dvojici pachatelů ve věku 18let obvinili policisté z přečinu krádeže. Začátkem dubna jeden z pachatelů vnikl do garáže v Teplicích, kde ze zaparkovaného nepojízdného vozidla odmontoval všechna čtyři kola, která následně podával venku čekajícímu spolupachateli. Odcizením způsobili škodu přes tři tisíce korun, dalších dvanáct stovek stála majitele garáže oprava. Oběma lapkům hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
 
Teplice, 15. 7. 2011, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem