Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Série vloupání objasněna

Písek – Písečtí kriminalisté zahájili dne 18. 11. 2009 trestní stíhání dvou osob. 

Písečtí kriminalisté zahájili dne 18. 11. 2009 trestní stíhání dvojice osob, mladé ženy a muže středního věku z Písecka, kteří měli v době od 2. 11. do 10. 11. 2009 podnikat nájezdy na sběrné dvory a místa v obcích na Písecku.
Dvojice měla v šesti obcích překonat oplocení sběrných dvorů a míst a následně zde odcizit kovošrot, který prodávali a získané peníze použili pro vlastní potřebu.
Dále se měl muž koncem měsíce října vloupat do lesní maringotky v katastru obce Dobešice a odcizit zde smrkové palivové dřevo.
V souvislosti s uvedenými případy krádeží měl muž řídit osobní automobil, kterým odcizený materiál odváželi, a to přesto, že není držitelem řidičského oprávnění, byl mu několikrát vysloven zákaz řízení motorových vozidel.
Oba z povedené dvojice nejsou v páchání trestné činnosti nováčci, pro trestný čin krádež již byli v minulosti pravomocně odsouzeni.
 
K zadržení pachatelů přispěli velkou měrou také dva občané obce Kestřany, kteří neváhali a dne 10. 11. 2009 se na zadržení aktivně podíleli. Písecký kriminalista, který byl tento den mimo službu, byl telefonicky kontaktován, že by v obecním areálu mělo docházet ke krádeži. Tento poznatek okamžitě oznámil operačnímu důstojníkovi na linku 158 a jel případ prověřit. Na místě si všiml podezřelého vozidla, které začalo ujíždět směrem na Písek. V tu dobu se k pronásledování přidali také dva občané Kestřan se svým vozidlem. Díky pomoci obou mužů kriminalista podezřelé vozidlo zastavil, prokázal se příslušností k Policii ČR a podezřelou osádku vozidla následně předali hlídce policistů Obvodního oddělení Písek.
 
Za aktivní pomoc při zadržení pachatelů patří velký dík a slova uznání oběma mužům z Kestřan!
 
por. Mgr. Kamila Ingrišová (pispisek@mvcr.cz)
20. 11. 2009

vytisknout  e-mailem