Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

„Šerifa“ zadrželi v erotickém podniku

V sobotu odpoledne se domáhal vstupu do zábavního podniku. Nakonec skončil na policejní služebně pro nedovolené ozbrojování. 

V sobotu odpoledne vyjížděli policisté do ulice Bubenské nábřeží, kde se nezvaný host domáhal vstupu do zábavního podniku. Při tom ochrance tvrdil, že je policista, a na vstup do baru má tudíž téměř „svaté právo“. Oznámení jako takové ale bylo nutné brát více než vážně, neboť oznamovatel zároveň upozorňoval na to, že nezvaný host je údajně ozbrojen. Po příjezdu na místo si policisté převzali od ochranky dotyčného „kolegu“, u kterého skutečně zajistili zbraň, a kdyby jednu. Celkem policisté u šedesátiletého muže našli po kapsách dvě pistole a jeden revolver. Hned na místě se muž přiznal k tomu, že není vlastníkem ani zbrojního průkazu, ani žádných dokladů ke zmiňovaným zbraním. Navíc uvedl, že doma má ještě další arsenál. To se při prohlídce jeho domácnosti potvrdilo, neboť zde policisté zajistili ještě jednu pistoli a stovky kusů nábojů do všech zajištěných zbraní. Nutno zmínit, že všechny zajištěné zbraně byly takzvaně ostré a plně funkční. Na základě těchto skutečností skončil muž na policejní služebně, kde ho vyšetřovatel obvinil z trestného činu nedovolené ozbrojování. Za ten mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. Všechny zajištěné zbraně budou samozřejmě podrobeny znalecké expertíze, zda s nimi nebyl v minulosti spáchán trestný čin. O jedné z pistolí policisté už nyní vědí, že byla v roce 2002 odcizena oprávněnému majiteli.
 
Na místě je také vyvrátit tvrzení obviněného, že je policista. Toto se nezakládá na pravdě, neboť nejen že policistou není, ale ani nikdy nebyl.
 
por. Mgr. Tomáš Hulan 16. 12. 2014

vytisknout  e-mailem