Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Sérii krádeží objasnili českobudějovičtí kriminalisté

České Budějovice – Pachatel měl na svědomí na padesát skutků, odcizil kromě jiného 33 jízdních kol. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Českobudějovičtí kriminalisté udělali přítrž jednomu nenapravitelnému pachateli (32 let) z Českobudějovicka, který se během měsíce března dopustil bezmála padesáti skutků majetkového charakteru.Muž vnikal za použití násilí do zahrad domů, do rozestavěných domů, areálů firem, do koláren, na balkony i do sklepů a to na různých místech krajského města. Kradl vše, co mu přišlo pod ruku a co šlo následně zpeněžit.
 
Kromě jiného odcizil také 33 jízdních kol, různé potraviny, kovové předměty, elektrické kabely či elektrické nářadí. Několikrát také ukradl jízdní kola zamčená lankovým zámkem ke kolostavu či k jinému pevnému bodu.  Celková škoda, kterou svoji protiprávní činností napáchal, dosáhla výše téměř 500 000 korun. Poškozených jsou desítky.
 
Kriminalisté předvedli skutečně skvělou práci, když jej ve velmi krátké době odhalili. Navíc zjistili, že nenapravitelný zloděj takto konal, ačkoliv byl v minulosti rozsudkem Okresního soudu v Českých Budějovicích pro přečiny krádeže již odsouzen. Tentokrát ho kriminalisté stíhají pro trestný čin krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Je stíhán vazebně. Při jeho zatýkání objevili kriminalisté v jeho obydlí několik věcí, které jsou zobrazené na přiložených fotografiích.
 
por. Ing. Štěpánka Uhlířová, krpc.pio@pcr.cz
3. července 2014

vytisknout  e-mailem