Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Sériový lupič dopaden

Sobotní loupež na benzínové čerpací stanici v Ústecké ulici se stala násilníkovi osudnou. 

Již několik týdnů kriminalisté Obvodního ředitelství Praha III pátrali po neznámém násilníkovi, který přepadával benzínové čerpací stanice v osmém pražském obvodu. O případech jsme již informovali zde.
Muž se zaměřoval na provozovny, kde obsluhovaly ženy, které pod pohrůžkou použití nože nutil k vydání finanční hotovosti. Svou případnou identifikaci se lupič snažil ztížit tím, že se při přepadení maskoval kšiltovkou a šátkem přes obličej. Stejný scénář měla i sobotní loupež, kdy násilník krátce před 1.hodinou ranní zamířil na benzínovou čerpací stanici v Ústecké ulici. Místo kořisti zde však na ozbrojeného pachatele čekalo nemilé překvapení v podobě kriminalistů.
Osmačtyřicetiletý muž se v průběhu výslechu kriminalistům doznal k dalším loupežím. Benzínové čerpací stanice přepadával od června tohoto roku nejen v Praze 8 ale i v dalších pražských obvodech. Podle kriminalistů má násilník na svědomí nejméně 7 loupeží, přičemž si přišel na téměř 90 tisíc korun. Vyšetřovatel muže ještě v sobotu obvinil z trestného činu loupež a umístil jej do policejní cely s návrhem na uvalení vazby.
 
kpt. Bc. Andrea Zoulová – 6.9.2010
Odkazy do noveho okna

zadržený muž

zadržený muž 

Detailní náhled

zajištěná zbraň

zajištěná zbraň 

Detailní náhled

zajištěné rukavice

zajištěné rukavice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem