Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Servírka frýdecko-místeckého baru oznámila loupežné přepadení, policisté ji prokázali, že si vše vymyslela

Krátce po čtvrté hodině ranní přijeli policisté do jednoho z barů ve Frýdku-Místku, kam je přivolala obsluhující servírka.  

     Od vyděšené 39leté ženy se kriminalisté dozvěděli, že do této herny měli přijít dva muži ve věku 35let. Napřed hráli u automatů, později za ní přišli a žádali ji, aby jim půjčila peníze. Když to odmítla, vyrazili dveře k pultu a vyhrožovali ji zbitím pokud jim peníze nedá. Nakonec ji měli shodit prudce na zem a ukrást tržbu 9 tisíc korun. Policisté ihned zahájili pátrání po neznámých pachatelích, bylo provedeno ohledání místa činu, avšak žádné stopy po přepadení se kupodivu nenašly.
           Při podrobném výslechu se oznamovatelka přiznala, že si přepadení vymyslela. Peníze měla půjčit svému známému, ten je však vzápětí prohrál na automatech. Když chtěla po něm peníze zpět, jen ji hrubě odstrčil a utekl. Zatímco domnělý lupič se tak dopustil nanejvýš přestupku, za který hrozí jen pokuta, u ženy budou policisté zvažovat trestněprávní odpovědnost.

Ivan Žurovec

Třetina oznámených loupežných přepadení je vymyšlená. Jejich šetření nám však zabere stejně mnoho času jako u skutečných trestných činů. V tomto případě oznamovatelka zapírala jen několik hodin, někdy však musíme i na první pohled smýšlené přepadení dlouze a složitě prošetřovat, než se nám podaří prokázat, že k trestnému činu vůbec nedošlo. To nám zbytečně odčerpává síly a prostředky k pátrání po skutečných pachatelích. Bohužel, ale i toto je naše práce.

Petr Klega, velitel frýdecko-místeckých kriminalistů

vytisknout  e-mailem