Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Šest opilých řidičů + jeden zdrogovaný

VSETÍNSKO: Řidič přistižený v Jablůnce nadých přes 3 promile.  

Sedm řidičů porušilo během uplynulého víkendu zákon, když usedli za volant opilí nebo pod vlivem drog. Nejvíce nadýchal řidič přistižený policisty v Jablůnce – 3,04 promile. Vysokou hladinu alkoholu v dechu měla i pětadvacetiletá řidička, jež havarovala s 2,12 promile alkoholu do plotu u rodinného domku.
 
Včera krátce po desáté hodině večer zastavili policisté v Jablůnce řidiče ve vozidle Š 135. Proběhla běžná kontrola dokladů potřebných k řízení vozidla, po které následovala dechová zkouška na alkohol. Podle reakcí řidiče bylo evidentní, že je opilý, což zkouška na alkohol potvrdila. Policisté mu naměřili 3,04 promile. Třiatřicetiletý řidič z Veselí nad Moravou, který vezl v autě další dva kamarády, uvedl, že v našem okrese momentálně pracuje a je ubytovaný na nějaké chatě v Jablůnce. Přiznal, že s kamarády popíjel v restauraci pivo a borovičku. Jablůnečtí policisté muži zakázali další jízdu a zadrželi mu řidičský průkaz. Je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky s trestní sazbou do jednoho roku.
 
Ze stejného trestného činu, ovšem s vyšší trestní sazbou – až do tří let, je podezřelá i pětadvacetiletá řidička z Valašského Meziříčí, která nezvládla v sobotu čtyřicet minut před půlnocí ve Valašském Meziříčí vlivem opilosti řízení auta Škoda Octavia. Mladá řidička vjela v zatáčce na obrubník chodníku, kde narazila do dopravní značky „Přechod pro chodce“, pak sjela do příkopu a zastavila se o betonové oplocení domu, které poškodila. Na betonovém oplocení a tújích, které opilá řidička při nehodě rovněž poškodila, vznikla škoda za 40 000 korun, poškození dopravní značky bylo vyčísleno na 5 000 korun. Tříletý pobyt za mřížemi hrozí řidičce proto, že pod vlivem alkoholu nejenom řídila, ale i způsobila dopravní nehodu. Nehoda se obešla bez zranění.
 
Třetím hříšníkem, který řídil opilý a je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, je sedmnáctiletý hoch ze Vsetína. Ten jezdil na motocyklu opilý a i přesto, že nevlastní žádné řidičské oprávnění. Strážníci vsetínské městské policie mu naměřili 1,79 promile. Na mladíka na motorce upozornili v sobotu kolem jedné hodiny v noci občané okrajové části Vsetína. Hoch porušil několik ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích: řídil opilý, nemá řidičské oprávnění, neměl přilbu, motocykl při jízdě nesvítil, motocykl nemá registrační značky atd. Za ohrožení pod vlivem návykové látky zákon ukládá roční pobyt za mřížemi, přičemž u mladistvých se zpravidla ukládá poloviční trestní sazba. 
 
Během víkendu se kromě alkoholu jezdilo i pod vlivem drog. V sobotu kolem jedné hodiny v noci přistihli vsetínští policisté v centru Vsetína jedenatřicetiletého řidiče mercedesu pod vlivem pervitinu.
 
Dva řidiči zastavení v Hrachovci a Valašském Meziříčí nadýchali při zkouškách do 1 promile, tedy jsou podezřelí z přestupků a ve správním řízení jim hrozí pokuta až 20 000 korun a zákaz činnosti až na jeden rok. Sedmačtyřicetiletý řidič z Poličné, kterého zastavili policisté v neděli v devět hodin ráno v Poličné, se odmítl dechové zkoušce na alkohol podrobit, za což mu podle zákona hrozí vysoká pokuta: až 50 000 korun a zákaz řízení až na 2 roky.
 
 
27. října 2014, por. Mgr. Lenka Javorková
 
 
 
Odkazy do noveho okna

Nehoda VM

Nehoda VM 

Detailní náhled

Nehoda VM

Nehoda VM 

Detailní náhled

Nehoda VM

Nehoda VM 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem