Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Šest řidičů pod vlivem návykových látek

PLZEŇ – Plzeňští policisté i během tohoto víkendu kontrolovali, zda řidiči neřídí pod vlivem alkoholu a drog. Zjistili 5 zdrogovaných a jednoho opilého šoféra.  

     Nejen dopravní policisté Městského ředitelství policie Plzeň, ale i policisté hlídkové služby kontrolovali v rámci běžného výkonu služby, zda řidiči dodržují všechna ustanovení silničního zákona a ostatních právních morem upravujících provoz na pozemních komunikacích. Od pátečních ranních hodin do nedělního večera přistihli celkem šest osob, které za volant vozu usedly pod vlivem různých návykových látek a jedů. Z několika desítek řidičů, kteří se podrobili zkoušce ke zjištění ovlivnění drogami, byla u třech zjištěna v krvi přítomnost pervitinu, u jednoho požití marihuany a u dvou mužů ve věku 28 a 30 let přístroj dokonce ukázal, že jsou pod vlivem hned dvou návykových látek, a sice pervitinu a marihuany. Všichni řidiči přišli ihned na místě o své řidičské oprávnění, které jim bylo policisty okamžitě zadrženo, a byli poučeni o tom, že pod dobu zadržení řidičského průkazu nesmí řídit žádná motorová vozidla.

     V pátek odpoledne dopravní policisté dokonce vyjížděli k dopravní nehodě, kterou způsobil 41letý cizinec, který pod vlivem alkoholu nezvládl řízení svého vozu a havaroval (více se dočtete zde: http://www.policie.cz/clanek/opily-ridic-havaroval-1466.aspx).

por. Ing. Hana Štefflová

15. února 2016

vytisknout  e-mailem