Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Šest řidičů s pozitivními dechovými zkouškami

NÝRSKO - Po skončení hudební produkce někteří řidiči usedli za volant vozidel, i když předtím požívali alkohol. 

O víkendu probíhal v Nýrsku hudební festival a někteří řidiči po jeho skončení řídili vozidla, i když byli pod vlivem alkoholu.

Dopravní policisté i z místního obvodního oddělení se v rámci dohledu nad silničním provozem ve městě zaměřili na řidiče, kteří z místa akce odjížděli a při kontrolách zjistili šest s pozitivními dechovými zkouškami.

V sobotu 16. července Nýrští policisté zastavili v deset hodin dopoledne řidičku s vozidlem značky Audi, která jela po ulici Komenského. Při kontrole policisté zjistili totožnost dvaadvacetileté ženy z Klatov. Provedená dechová zkouška byla u řidičky s výsledkem měření 1,14 a opakovaně 1,12 promile alkoholu.

V neděli 17. července jel řidič s vozidlem značky Opel Zafira po ulici Palackého v Nýrsku. Před jedenáctou hodinou dopoledne byl zastaven dopravními policisty, kteří kontrolovali třiatřicetiletého cizince. Provedená dechová zkouška byla 1,49 a opakovaně 1,54 promile alkoholu.

V uvedených dvou případech policisté řidiče převezli do zdravotnického zařízení, kde se podrobili lékařským vyšetřením i odběrům krve.

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Po deváté hodině dopoledne policisté zjistili další tři řidiče s pozitivními dechovými zkouškami, kdy se jednalo o místního muže a dva cizince s různými výsledky měření nejvýše do 0.36 promile alkoholu.

Další řidič jel vozidlem značky Audi A4 po ulici Československých legií před jedenáctou hodinou dopoledne a byl zastaven. Čtyřiatřicetiletý cizinec měl dechovou zkoušku s výsledkem 0,97 a opakovaně 1,11 promile alkoholu a byl převezen k lékařskému vyšetření do nemocnice v Klatovech.

Čtyři řidiči jsou podezřelí ze spáchání přestupků, které budou postoupeny správnímu orgánu k dalšímu opatření.

nprap. Dana Ladmanová

18. července 2022

vytisknout  e-mailem