Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Šestnáct případů vloupání do objektů objasněno

ROKYCANSKO - Rozsáhlá majetková trestná činnost se podařila objasnit rokycanským kriminalistům za pomoci jejich kolegů z dalších krajů a územních odborů. 

  S výsledky své práce mohou být tentokrát spokojeni rokycanští kriminalisté, kterým se ve spolupráci s kolegy z Krajského ředitelství Plzeňského a Středočeského kraje a dalších Územních odborů Rakovník a Plzeň – sever podařilo rozkrýt rozsáhlou majetkovou trestnou činnost.

     V polovině listopadu, když se dva podezřelí vraceli v nočních hodinách z vloupání do objektu, čekala na ně již v místě bydliště jednoho z pachatelů zásahová jednotka. Muži byli zadrženi v době, když  vynášeli odcizené věci z vozidla do domu.
     Z protiprávního jednání jsou obviněni dva muži ve věku 26 a 36 let žijící v okrese Louny. Muži se zaměřovali na rekreační objekty na území okresů Rokycany, Rakovník a Plzeň – sever, náhodným tipováním si vybírali rekreační objekty, které právě nebyly užívány jejich majiteli. Předmětem jejich zájmu byla domácí elektronika, zahradní nářadí, jízdní kola, ale i věci sezónně uložené, jako např. pneumatiky s disky na vozidlo. Ani starožitnosti však v objektech nenechávali bez povšimnutí.
     Domovními prohlídkami u zadržených osob v jejich bydlišti a v místě, kde měli přechovávat odcizené věci, byly nalezeny věci pocházející z trestné činnosti. Staršímu podezřelému byla odňata dvě motorová vozidla, kterými měla být trestná činnost páchána. V jednom z vozidel policisté dokonce nalezli kompletní vybavení, které měli obvinění používat k vloupání do objektů. V současné době je proti oběma mužům vedeno trestní stíhání pro trestné činy  krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. V šestnácti dosud objasněných případech měla škoda dosáhnout půl milionu korun. Starší z mužů je stíhán vazebně a mladší na svobodě. Vzhledem k průběhu vyšetřování a vyhodnocení zajištěných stop, je pravděpodobné, že trestní stíhání obviněných bude následně rozšířeno pro další skutky a s tím by souvisela i daleko vyšší škoda.

  

nprap. Hana Kroftová
1. prosince 2014

vytisknout  e-mailem