Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Šestnáctiletá dívka měla téměř dvě promile alkoholu

JIHLAVSKO: Po ulici šla s dalšími čtyřmi opilými mladistvými chlapci 

Ve čtvrtek 27. října jela policejní hlídka po druhé hodině v noci po ulici Žižkova v Jihlavě. Policisté si všimli skupinky mladých lidí, kteří podpírali dívku. Policisté okamžitě zastavili a šli zjistit stav dívky, zda nepotřebuje pomoc. Zjistili, že všichni mladí lidé jsou pod vlivem alkoholu. Jednalo se o čtyři chlapce a jednu dívku.
Při kontrole policisté zjistili, že jsou všichni ve věku šestnáct a sedmnáct let. U mladistvých provedli dechovou zkoušku. Nejvyšší množství alkoholu policisté naměřili šestnáctileté dívce. Dechová zkouška ukázala hodnotu 1,82 promile alkoholu. U dvou sedmnáctiletých chlapců policisté naměřili hodnoty 1,19 a 1,05 promile alkoholu. Dechová zkouška u zbylých dvou šestnáctiletých hochů ukázala hodnoty 0,95 a 0,46 promile alkoholu.
Všechny opilé mladistvé policisté převezli na obvodní oddělení. Následně si dívku a čtyři chlapce převzali jejich rodiče. Policisté šetří případ pro podezření ze spáchání přestupku na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi, kterého se dopustila osoba, která požití alkoholu mladistvým umožnila.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
27. října 2011

 

vytisknout  e-mailem