Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Šestnáctiletý mladík je podezřelý z loupeže

ZLÍNSKO: Po dívce chtěl peníze. 

Opilý šestnáctiletý hoch přepadl v pátek večer devatenáctiletou dívku, kterou povalil na zem a chtěl po ní peníze. Dívce se podařilo vytočit na telefonu svého přítele, který jí přispěchal na pomoc a útočníka zadržel. Mladíka si převzali přivolaní policisté.

K incidentu došlo uplynulý pátek, krátce po jedenácté hodině večer poblíž vlakového nádraží v Otrokovicích. Šestnáctiletý hoch, který byl na útěku z dětského domova na Přerovsku, nejprve dívce řekl, že chce peníze. Když mu odpověděla, že žádné nemá, povalil ji na zem, držel ji za mikinu a zvýšeným hlasem peníze požadoval. Dívce se podařilo vytočit na svém telefonu poslední volané číslo, které patřilo jejímu dvaadvacetiletému příteli. Ten po zvednutí telefonu uslyšel křik své dívky, a rozběhl se na místo, kde se měl se svojí dívkou potkat. Útočník po příchodu dvaadvacetiletého mladíka v napadání přestal a z místa utekl. Dívčin přítel se vydal za ním, dostihl ho a zadržel. Poté přivolal policisty, kteří si mladíka převzali. Útočník byl pod vlivem alkoholu, policisté mu naměřili přes dvě promile. Případ si převzali zlínští kriminalisté. 

Zadržený mladík je podezřelý z trestného činu loupeže ve stádiu pokusu, za který trestní zákon ukládá až desetiletý trest odnětí svobody, přičemž u mladistvých se zpravidla ukládá poloviční trestní sazba. Zadrženého mladíka jsme v sobotu předali kriminalistům z Přerova, kteří budou ve vyšetřování případu pokračovat.

28. května 2018, mjr. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem