Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Sestřička a policistka v terénu

Charita Náchod a Policie ČR společně za seniory 

senior - hůl.jpgSenior, ilustrační foto policie

Den co den vyjíždí sestřičky z náchodské Charity se svými auty do terénu za seniory. Odběry krve, injekce, převazy..., to vše poskytují sestřičky svým pacientům přímo v jejich bytech, či domech. Ve středu 3. 2. 2010 se spolu se zdravotní sestřičkou do terénu vydala i uniformovaná policistka z Preventivně informační skupiny Náchod.
 
Mezi tím, co sestřička ošetřovala své klienty, preventistka seniorům vyprávěla o případech, které se starým lidem v rámci Královéhradeckého kraje za poslední dobu staly. Zopakovala si s nimi, jak se chovat bezpečně nejen doma, ale i na ulici, jak si chránit svůj majetek. Předala jim užitečné letáčky a zdůraznila jim: „Zamykejte hlavní vchodové dveře, nikdy neotevírejte automaticky dveře, nevíte-li, kdo za nimi stojí, nikdy nevpouštějte cizí lidi do bytu, nikdy nevěřte každému, kdo vás za dveřmi požádá o pomoc, mějte důležitá telefonní čísla poblíž vašeho telefonu nebo na dobře viditelném místě!“.
 
Během středy, v kalamitním počasí, které ten den panovalo, navštívily obě ženy postupně několik staroušků v Náchodě, na Vysokově, ve Starkoči, na Žernově či na Lhotkách.
 
Celou výpravu za seniory obě aktérky vyhodnotily jako velice zdařilou a nadmíru potřebnou a domluvily se, že v této spolupráci budou pokračovat i na jiných místech na Náchodsku.
 
nprap. Jana Pecoldová
8. 2. 2010

vytisknout  e-mailem