Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Setkání kriminalistů s evropským pověřeným žalobcem

ÚSTECKÝ KRAJ - Evropský pověřený žalobce navštívil setkání kriminalistů ze Saska a příhraničních regionů. 

     Dne 31. května 2022 proběhlo již 10. zasedání Pracovní podskupiny kriminální policie Česko-saské regionální pracovní skupiny. Vedením pracovní podskupiny byli pověřeni za Zemský kriminální úřad Sasko LKD Klaus Hecht a za Krajské ředitelství PČR Ústeckého kraje plk. Zbyněk Dvořák.

   Tentokrát se setkání kriminalistů ze Saska, Ústeckého, Libereckého a Karlovarského kraje uskutečnilo v Liberci. Kriminalisté na pravidelných setkáních hodnotí vzájemnou policejní spolupráci, předávají si informace o aktuálním vývoji kriminality na obou stranách hranice, ale také vzájemně sdílejí informace o nových forenzních metodách. Pozvání na výroční 10. setkání kriminalistů tentokrát přijal Mgr. Petr Hořín, který zastává post Evropského pověřeného žalobce pro ČR, se sídlem při Krajském státním zastupitelství Ústí nad Labem - pobočka v Liberci.

     Úřad evropského pověřeného žalobce se zabývá trestnými činy, které ohrožují nebo poškozují finanční zájmy Evropské Unie. Evropský  pověřený žalobce představil své roční působení ve funkci. Odborná diskuze byla vedena na téma: „Úloha veřejného evropského žalobce před příslušnými soudy členských států a organizace úřadu na centrální, ale i decentralizované úrovni“. V neposlední řadě pan evropský pověřený žalobce vyhodnotil velmi dobrou spolupráci s policejními orgány v trestních věcech, kde vykonává svoji příslušnost.

     Již tradičně bylo přeshraniční setkání kriminalistů velmi kladně hodnoceno. Mezi policisty vznikají osobní vazby, které mohou prohloubit již tak velmi dobrou spolupráci na obou stranách česko-saské hranice v boji s kriminalitou.

2. června 2022

mjr. Daniel Vítek

tiskový mluvčí KŘP-U

Odkazy do noveho okna

fotografie ze setkání

fotografie ze setkání 

Detailní náhled

fotografie ze setkání

fotografie ze setkání 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem