Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Setkání policejních prezidentů

V minulých dnech proběhlo společné jednání mezi policejním prezidentem plk. Mgr. Martinem Červíčkem a jeho slovenským protějškem gen. PaedDr. Tiborem Gašparem. V rámci pracovního jednání byly gen. Gašparovi představeny projekty „Mobilních kontaktních a koordinačních center“ a „Lokalizačních a záznamových zařízení Policie ČR“ s praktickou ukázkou v terénu.  

Projekt „Mobilních kontaktních a koordinačních center“ slouží k vytvoření plně funkčních mobilních kontaktních a koordinačních center, tzv. „front office“, která budou v případě mimořádné události poskytovat základní informace o prevenci nebo opatřeních k předcházení či eliminaci hrozících nebo vzniklých následků rizik občanům přímo na daném místě. Mohou v místě dlouhodoběji působit a operativně se přesouvat. Projekt "Lokalizačních a záznamových zařízení Policie ČR" umožňuje okamžitou lokalizaci vozidel k zajištění jejich optimální koordinace při zásahu na daném území, on-line lustraci v příslušných registrech a databázích a pořizování záznamu z průběhu řešení mimořádné události. Oba projekty byly slovenským policejním prezidentem hodnoceny velmi pozitivně.
 
Součástí návštěvy bylo i společné vyhodnocení dosavadní spolupráce a vzájemné předávání zkušeností z činností obou policejních sborů.
 

plk. Mgr. Pavla Kopecká
tisková mluvčí
Policejní prezidium ČR
24. května 2013
 

vytisknout  e-mailem