Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Setkání s žáky prvních ročníků

Střední uměleckoprůmyslové školy hudebních nástrojů a nábytku v Hradci Králové  

Dne 9. 2. 2011 navštívil policista Preventivně informační skupiny Hradec Králové žáky dvou prvních ročníků Střední uměleckoprůmyslové školy hudebních nástrojů a nábytku. S téměř šedesáti designéry, restaurátory nábytku, klavírníky, či kytaráři hovořil policista ve dvou samostatných přednáškách.

Téma obou přednášek byla trestní odpovědnost a rizika virtuální komunikace. Žáci vyslechli základní informace o pojmu přestupku, trestného činu, okolnostech vylučujících protiprávnost, tedy o nutné obraně a krajní nouzi, nebo o tom, že u některých případů má výše škody zásadní vliv na právní kvalifikaci, ovšem u některých trestných činů je zase důležitý způsob spáchání. Žáci v této části přednášky měli mnoho věcných a zajímavých dotazů, které jim byli zodpovězeny.

Na druhé téma - rizik virtuální komunikace bylo hovořeno především v první třídě, kdy tato byla tvořena mimo dvou chlapců pouze dívkami. Těm byly sděleny důležité informace ohledně „online“ přátel, o tom, že bezhlavě zveřejňovat své fotografie na různých sociálních sítích, či posílat je „výborným online“ přátelům nemusí být bezpečné a může dojít k jejich zneužití. Na závěr byly dívky upozorněny na velmi velkou opatrnost při tom, co je jejich „online“ přítel například pozve k sobě domů, nebo náhodou jede kolem jejího domu, kde je zrovna sama doma a je téměř noc. Nejlépe na takové setkání vůbec nepřistoupit.

Čtěte také:
Bezpečí dětí - článek z preventivní akce na Rychnovsku
Policie ve škole - článek z preventivní akce na Rychnovsku
Mezi školáky v Miletíně - článek z preventivní akce na Jičínsku

Více informací k bezpečnému pohybu po internetu nalezenete na:
www.e-bezpeci.cz
www.seznamsebezpecne.cz

nprap. Jan Čížkovský
10. 2. 2011
 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem