Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Setkání se starosty

LOUNY - Vedení policie pobesedovalo se zástupci obcí. 

V úterý, 17. září, uskutečnilo vedení Územního odboru Policie České republiky Louny setkání se starosty obcí lounského regionu v zasedací síni Městského úřadu Louny.
 
Přítomné přivítal starosta města Loun pan Radovan Šabata a předal úvodní slovo vedoucímu územního odboru plk. Mgr. Vladimíru Peškovi. Ten představil přítomné zástupce policie a krátce pohovořil o kriminalitě nejvíce zatěžující náš region. Zároveň připomněl otázku protiromských nálad mezi občany a vyzval starosty ke spolupráci v této oblasti. Další slovo dostali vrchní komisař kpt. Bc. Petr Hájek a vedoucí Obvodního oddělení Louny npor. Bc. Antonín Jetenský. Starosty seznámili s trestnou činností územního odboru v porovnání s loňským rokem a zmínili nárůst kriminality v souvislosti s vyhlášenou amnestií. Dále pohovořili o personální oblasti včetně početního stavu policistů. Jako poslední z vedoucích funkcionářů promluvil vedoucí dopravního inspektorátu npor. Bc. Jiří Král a přítomné starosty seznámil s činností dopravní policie, s rozborem a s výsledky dopravní nehodovosti v letošním roce v porovnání s rokem předchozím, a také s následky dopravních nehod. Na závěr úvodního bloku požádala starosty o spolupráci, hlavně v rámci nepřizpůsobivých občanů a s tím souvisejících protiromských nálad, s monitoringem tisku, obecních webových stránek či místních periodik tisková mluvčí policie nprap. Jaromíra Střelcová. Upozornila je na kontakty umístěné na webových stránkách a nabídla jim spolupráci s kompetentní osobou komunikující s médii.
 
Poté již dostali slovo starostové, kteří využili tohoto setkání a s vedením policie pohovořili o problémech týkajících se bezpečnosti v jejich regionu a otázkách v dopravě. S vedením policie se dohodli na řešení konkrétních problémů s příslibem, že se na služební funkcionáře mohou v případě potřeby kdykoli obrátit a věc konzultovat.
 
Ze sedmadvaceti pozvaných starostů jich přišlo pobesedovat s vedením lounské policie šestnáct. Všichni přítomní se shodli, že toto setkání bylo ze všech stran přínosné a do budoucna jej zopakují.
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 18. září 2013
  
Odkazy do noveho okna

setkání se starosty 17.9.13

setkání se starosty 17.9.13 

Detailní náhled

setkání se starosty 17.9.13

setkání se starosty 17.9.13 

Detailní náhled

setkání se starosty 17.9.13

setkání se starosty 17.9.13 

Detailní náhled

setkání se starosty 17.9.13

setkání se starosty 17.9.13 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem