Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Šetříme ukradené lyže, ale i dvacet let starý vysavač

VSETÍNSKO: V obou případech se pachatelé dopustili přečinu 

Horní Bečva, Nový Hrozenkov - Hned troje sjezdové lyže byly odcizeny v noci na úterý z rekreačního střediska v Horní Bečvě, místní části Rališka. Lyže měla pětačtyřicetiletá žena uschované na terase chaty. V pondělí v jednadvacet hodin je viděla naposledy. V úterý ráno se už s lyžemi neshledala. Noční doby využil lapka a lyže z terasy odcizil. Ve dvou případech se jednalo o sky za pět tisíc, třetí ukradené lyže si majitelka cenila na osm tisíc korun. Žena krádež oznámila policistům včera krátce před osmou hodinou ráno.

Vykradenou chatu v Novém Hrozenkově, Vranči zjistili včera během noční služby karolinští policisté. Ve dvě hodiny ráno, kdy prováděli kontrolu rekreačních objektů zjistili, že chata má otevřené okno v přízemí. Skleněná tabule okna byla navíc rozbitá. O tomto zjištění informovali devětačtyřicetiletého majitele chaty. Ráno, když se chatař dostavil na místo a zrevidoval co mu všechno chybí, odhadl předběžně škodu na třináct tisíc korun. Mezi odcizenými věcmi byl vysavač, proutěný koš, naučná kniha, tři hudební CD, ale také vzduchovka. Nenašel také několik litrů alkoholu včetně slivovice či archivního vína. 

Policisté po provedení nezbytných úkonů, ohledání místa činu, zajištění stop, případy zadokumentovali a nadále na nich pracují. V obou případech po zlodějích pátrají. Jsou podezřelí z přečinu krádeže. V případě vloupání do chaty je navíc pachatel podezřelý i z přečinu porušování domovní svobody.

20. ledna 2010, nprap. Ludmila Brousilová

 

vytisknout  e-mailem