Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Severočeská policie bude mít stálou pořádkovou jednotku

ÚSTÍ NAD LABEM - Policejní prezident dnes jednal o reformě Policie ČR s vedením severočeské policie 

V úterý 9. června navštívil severočeské policisty policejní prezident Oldřich Martinů. Společně se svými náměstky Jiřím Houbou (náměstek pro službu kriminální policie a vyšetřování), Jiřím Novákem (náměstek pro ekonomiku) a ředitelem pro řízení lidských zdrojů Romanem Fiedlerem se dopoledne sešli s vedením krajského ředitelství policie Severočeského kraje v Ústí nad Labem. Tématem pracovního setkání byla reforma Policie ČR. Policejního prezidenta a jeho náměstky zajímalo, jakým způsobem reforma v severních Čechách probíhá, jaká pozitiva dosud přinesla a zda ji provážejí nějaké problémy. Jednalo se také o vzniku nového krajského ředitelství policie v Liberci.
            Hodinu před polednem se policejní prezident, krajský policejní ředitel Jiří Vorálek a náměstek krajského ředitele pro zřízení krajského policejního ředitelství v Liberci Milan Franko sešli s novináři na tiskové konferenci. Hovořilo se např. o tom, že krajské policejní ředitelství v Libercivznikne k 1.1. 2010. Než bude postaveno nové sídlo pro liberecké policisty, bude krajské ředitelství částečně fungovat v budově bývalého okresního úřadu a také v objektu bývalého úřadu práce v Liberci. Nová budova krajského ředitelství policie Libereckého kraje se začne stavět nejpozději počátkem příštího roku (nyní probíhá projektové řízení) a bude sloužit nejen novému krajskému ředitelství, ale také libereckým územním odborům vnější služby a služby kriminální policie a vyšetřování.
            Policejní prezident a krajský policejní ředitel informovali přítomné novináře také o chystaném vzniku stálé pořádkové jednotky v severních Čechách. Dosud byly do bezpečnostních akcí k zajištění klidu a veřejného pořádku (shromáždění radikálů, riziková fotbalová utkání aj.) veleni policisté zařazení do Krajské pořádkové jednotky. Jde o policisty, kteří vykonávají běžnou službu na obvodních policejních odděleních, a navíc jsou ještě zařazeni do Krajské pořádkové jednotky, kde se účastní se výcviků a bezpečnostních opatření (tzv. těžkooděnci). Nyní dostane severočeská policie 100 volných tabulkových míst pro zřízení Stálé pořádkové jednotky. Tito policisté už budou pouze veleni do bezpečnostních opatření a podle potřeby budou vykonávat hlídkovou službu v celém Ústeckém a Libereckém kraji. Ve stálé pořádkové jednotce bude sloužit minimálně 200 policistů. Znamená to, že 100 nových tabulkových míst bude ještě postupně doplněno o policisty, kteří nyní slouží v odděleních hlídkové služby (existují pouze v některých okresech). Stálá pořádková jednotka by měla být plně funkční zhruba za dva roky od chvíle, kdy severočeská policie dostane 100 volných tabulkových míst a začne je naplňovat policisty.
            Odpoledne policejní prezident ještě navštívil policisty v Litoměřicích

vytisknout  e-mailem