Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Sexu si neužil

TEPLICKO - Prostitutku vystřídal v kabině její "pasák"; Neplatit alimenty se nevyplácí...  

Sexu si neužil
     Neblahou zkušenost získal řidič kamionu, který trávil povinnou pauzu na parkovišti u benzínové čerpací stanice v Teplicích. V noci na něj měla zaklepat prostitutka, která mu nabídla sexuální služby, s čímž muž souhlasil. Než však podle výpovědi poškozeného k „něčemu“ došlo, zabouchal na dveře kabiny její „pasák“, který ženu vytáhl z kamionu, vnikl dovnitř a pod pohrůžkou zabití, které podpořil hrozbou nožem, po něm požadoval tisíc korun. Když se dozvěděl, že tolik peněz přepadený nemá, z auta vystoupil a odešel. Hned potom řidič zjistil, že mu z kabiny zmizely dva mobilní telefony. Okradený vše ihned oznámil policistům, kteří podezřelou dvojici během deseti minut zadrželi i s ukradenými mobily. Zatímco žena se zřejmě trestní odpovědnosti vyhne, muž byl obviněn z loupeže, za jejíž spáchání může jít až na deset let do vězení.
 
Neplatit alimenty se nevyplácí
     Přestože se někteří lidé domnívají, že takzvaná bagatelní trestná činnost nemůže vést až k uvěznění, je taková představa mylná. Nasvědčuje tomu i případ neplacení alimentů, který vyšetřovali tepličtí kriminalisté.
     Jednatřicetiletý muž, který už byl v minulosti odsouzen za neplnění vyživovací povinnosti k „podmíněnému“ trestu odnětí svobody, nejenže neuhradil předchozí dluh, ale ani nadále své bývalé partnerce alimenty na jejich nezletilé dítě neplatil. Za poslední tři roky tak dluží přes osmdesát tisíc korun, navíc ignoroval předvolání k soudu a k líčení se opakovaně nedostavil.
     Soudci nakonec došla trpělivost a na muže vydal příkaz k zatčení. Tento týden byl dlužník vypátrán, obviněn z přečinu zanedbání povinné výživy a eskortován před soudce, který ho poslal do vazební věznice, kde může zpytovat svědomí.
 
Okradli cizinku
     Až tříleté vězení hrozí 36letému muži, který je podezřelý ze spáchání nejméně dvou krádeží. Koncem srpna v teplické herně využil nepozornosti obsluhy a zpod barového pultu odcizil finanční hotovost, se kterou následně utekl.
     O několik dnů později se dohodl s 27letým komplicem, že někoho okradou. Projížděli autem, které řídil mladší muž Teplicemi, a když podezřelý uviděl cizinku, která v ruce držela mobilní telefon, z auta vystoupil, mobil v hodnotě téměř 25 tisíc korun jí vytrhl s ruky a i s lupem naskočil zpět do auta, kterým z místa činu odjeli. Oba spolupachatelé již byli obviněni z přečinu krádeže, zatímco řidiči hrozí maximálně dvouletý trest odnětí svobody, starší muž může strávit s ohledem na svou trestní minulost za mřížemi až tři léta.
 
Zpronevěřoval peníze
     Z přečinu zpronevěry se bude zodpovídat muž, který pracoval jako provozní a číšník v jedné restauraci na Teplicku. Během uplynulých tří let postupně zpronevěřil svěřené finanční prostředky, jako tržbu, nebo peníze z pokladny sázkového terminálu. Celková částka, o kterou se neoprávněně obohatil, přesáhla 70 tisíc korun, část dluhu již poškozenému splatil, nicméně stále mu dluží téměř padesát tisíc korun.
 
Odcizené lešení
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Duchcově odcizil lešení. Z přízemí nájemního domu, kde byly lešenářské trubky uskladněny, zmizely asi tři tuny železa, celková škoda byla předběžně vyčíslena na 75 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který hrozí pachateli v případě dopadení až tříleté vězení.
 
 
Teplice, 22. 10. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem