Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Sexuálně obtěžoval ženy

ČESKÁ SKALICE - Kdo dál byl jeho obětí? 

Náchodští kriminalisté zadrželi a obvinili 21letého muže z České Skalice, který je podezřelý, že od května 2014 do února 2015 obtěžoval minimálně jedenáct žen. Pronásledoval je v ulicích České Skalice a to takovým způsobem, že se obávaly o svůj život.
Před několika ženami se také obnažoval a onanoval. V jednom případě dokonce ženu nutil násilím k orálnímu sexu, žena se ale naštěstí dokázala ubránit a utekla. Po městě se za účelem vlastního sebeuspokojení pohyboval zejména kolem 6. hodiny ranní, pak kolem 16. hodiny odpoledne a večer kolem 20. hodiny. V převážné většině případů ženy obtěžoval oblečený v červené bundě zamaskovaný kapucí světlé mikiny přetažené přes hlavu.  

Kriminalisté po muži intenzivně pátrali i vzhledem k tomu, že prokazatelně zvyšoval svoji aktivitu. Po té, co ho zadrželi, zjistili, že se jedná o mladíka, který byl v minulosti za obdobnou trestnou činnost již odsouzen a v současné době mu je uložen podmíněný trest odnětí svobody až do července 2016.

Svým jednáním se dopustil hned několika trestných činů. Kriminalisté ho obvinili z přečinů nebezpečné pronásledování, znásilnění ve stádiu pokusu a výtržnictví, za které mu hrozí až 5leté vězení.
Na základě v dosud zjištěných skutečností podala vyšetřovatelka k rukám státního zástupce podnět na jeho vzetí do vazby.

Kriminalisté se domnívají, že výčet poškozených žen, které byly nuceny čelit nezákonnému jednání tohoto obviněného muže, nemusí být zdaleka konečný. Z tohoto důvodu se obracíme na veřejnost se žádostí, aby se náchodským kriminalistům z oddělení obecné kriminality (974 534 438) nebo na bezplatnou linku 158 přihlásily i další ženy, které se staly obětí buď pronásledování tohoto muže, nebo dokonce jeho chování se sexuálním podtextem. Jejich svědectví je pro nás důležité pro řádné zadokumentování a objasnění případu.

 mjr. Mgr. Ivan Ježková
 26.2.2015, 11:00

Odkazy do noveho okna

J.Š.

NA-pronásledování a poklus znásilnění 

Detailní náhled

J.Š.

NA-pronásledování a pokus znásilnění 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem