Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Sexuální útočník dopaden, hledáme dalšího svědka

České Budějovice - Kriminalisté hledají muže zachyceného kamerou, mohl být svědkem loupeže nebo vidět pachatele, pomozte. 

Českobudějovičtí kriminalisté žádali o pomoc při pátrání po svědkovi sexuálního útoku na mladou ženu. Touto cestou tak děkují všem občanům a médiím za rychlou a trefnou pomoc. Na základě pátrací reportáže se ozvali svědci, kteří dokázali ztotožnit pachatele činu. Kriminalisté jej pak během několika hodin zadrželi. Zadržený pachatel (30 let z Českobudějovicka) byl obviněn z pokusu o znásilnění. Vyšetřovatelka podala podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby. Soud návrhu vyhověl. Svým chováním si tedy násilník nadělil zasloužený vánoční dárek.

Vánoční čas, jako by podobné typy přitahoval, a tak kriminalisté od 16. prosince letošního roku pátrají po dalším muži, zachyceném kamerou. Ten byl pravděpodobným svědkem loupežného přepadení, nebo mohl pachatele potkat při příchodu do přepadené prodejny nebo odchodu z ní. Pokud se na záznamu pozná, ať se přihlásí policii na lince 158. Také přivítáme informace od kohokoliv k totožnosti muže na záznamu, abychom jej mohli kontaktovat.

Video svědek.mp4

Muž ze záznamu byl pravděpodobně náhodným svědkem loupežného přepadení v Českých Budějovicích dne 16. prosince 2015 kolem 18:40, ke kterému došlo v přízemní prodejně v Kněžské ulici. Zde neznámý pachatel s nezjištěnou zbraní v ruce přepadl prodavačku a požadoval peníze. Z místa pak s malou finanční částkou utekl. Prodavačce naštěstí nezpůsobil žádné zranění. Také tento pachatel by neměl trávit vánoce na svobodě, pomozte při pátrání.

mjr. Mgr. Bc. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

18. prosince 2015

 

 

vytisknout  e-mailem