Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Seznam se bezpečně!

OLOMOUC - Akce v rámci Týdne vědy a techniky pod záštitou Akademie věd ČR. 

V rámci projektu Seznam se bezpečně!, který upozorňuje mladé lidi na nebezpečí na internetu a učí je chovat se v tomto prostředí zodpovědně, proběhlo včera setkání pro 500 žáků základních a středních škol a studentů Univerzity Palackého v Olomouci. Akce, kterou společně se Seznam.cz zorganizoval tým projektu E-Bezpečí, vznikla v rámci Týdne vědy a techniky pod záštitou Akademie věd ČR. Do akce se v Olomouci zapojilo i Oddělení tisku a prevence Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Projekci druhého a třetího dílu filmové minisérie Seznam se bezpečně! doplnila beseda se zpěvákem Benem Cristovao. Ten s autorem projektu Martinem Kožíškem navštěvuje v průběhu školního roku základní a střední školy s cílem upozorňovat děti na nebezpečí ukrytá v kyberprostoru. Oba i ve spolupráci s Policií ČR radí studentům, jak se mohou chránit při komunikaci s neznámými lidmi přes internet a na sociálních sítích. Na besedách se návštěvníci také dozvídají, co mohou dělat v případě, kdy zjistí, že se někdo z jejich kamarádů či blízkých stal obětí šikany, vydírání či zneužití prostřednictvím internetu.

Akce proběhla v rámci největšího vědeckého festivalu v České republice – Týdne vědy a techniky Akademie věd ČR. Během doprovodného programu se mladí návštěvníci mohli podívat na řadu technologických novinek – třeba na automobil, který pro Mapy.cz panoramaticky snímkuje ulice, nebo na brýle Oculus Rift, díky kterým si mohli vyzkoušet 3D virtuální realitu na vlastní kůži.

Zdroj: stránky projektu E-bezpečí

11.11.2015

por. Bc. Petr Čunderle, DiS.

Odkazy do noveho okna

Autor: Eva Hobzová

Autor: Eva Hobzová 

Detailní náhled

Autor: Eva Hobzová

Autor: Eva Hobzová 

Detailní náhled

Autor: Eva Hobzová

Autor: Eva Hobzová 

Detailní náhled

Autor: Eva Hobzová

Autor: Eva Hobzová 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem