Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Seznamování přes inzeráty vyšlo draho

ÚO Bruntál - seznámila se s muži přes inzerát a měla z nich vylákat peníze 

Seznamovala se přes internet a lákala z mužů peníze
S podvodným jednáním se setkali nejméně čtyři muži, kteří se v průběhu roku 2010 seznámili na inzerát s ženou z Bruntálu, která od nich podvodně pod záminkou tíživé finanční situace získala celkem přes 88 tisíc Kč.
Oznámení o této trestné činnosti policisté přijali na začátku letošního roku nejprve od jednoho z poškozených a následným vlastním šetřením zjistili další tři muže, na kterých se měla podvodně obohatit. V souvislosti s tímto případem prověřujeme i jedno podezření z pokusu podvodu.
Nesnadné bylo i šetření k samotné ženě, která se měla této trestné činnosti dopouštět. Kriminalisté však přišli na to, že se jedná o 41letou ženu z Bruntálu, kterou v těchto dnech na základě provedených rekognic obvinili z přečinu podvodu. Svého protiprávního jednání se měla dopustit nejméně ve čtyřech případech tím, že prostřednictvím inzerátu uvedeném na internetu, v teletextových inzercí a také v tištěných médiích se seznámila s poškozenými muži, kteří byli z celé ČR. Představila se jim pod smyšleným jménem Jana, Jana Bartáková a nebo Jana Procházková. Na osobní schůzky s muži měla obviněná chodit vždy v přítomnosti svého nezletilého syna a setkání probíhala v Bruntále, nejčastěji na parkovišti u obchodních domů. Následovalo také posezení v restauračních zařízeních. Zájemcům o seznámení měla uvádět, že pracuje jako zdravotní sestra v nemocničních zařízení v Bruntále a nebo v Kunově. Po krátké komunikaci, často již na první osobní schůzce, mužům sdělila, že je v tíživé finanční situaci a potřebuje peníze. Nejčastější pod legendou, že musí uhradit škodu na zdravotnickém přístroji, který měla v zaměstnání poškodit. Používat měla však i další fiktivní záminky. Tímto způsobem od poškozených měla vylákat celkem přes 88 tisíc Kč. Měla jim přislíbit, že zapůjčené peníze vrátí, ale do dnešních dní tak neučinila. Je nezaměstnaná, pobírá pouze sociální dávky a jinak je bez dalších příjmů. Obviněná připouští, že si podala inzerát, s muži se setkala, ale odmítá, že od nich přijala peníze. Hrozí jí trest odnětí svobody až do výše pěti let.
V souvislosti s tímto případem policisté nevylučují, že podvedených může být mnohem více a proto žádáme případné poškozené či svědky, aby kontaktovali přímo policisty z bruntálské kriminální služby a vyšetřování na tel. čísle 974 731 321 a nebo na linku 158 či kterékoliv obvodní oddělení. 
 
Z kočárku ve školce zmizela taška
V pondělí 10.10.2011 v Bruntále na ulici Smetanova odcizil dosud neznámý pachatel z areálu školky z odstaveného dětského kočárku sportovní tašku. V ní měla majitelka peněženku s finanční hotovostí 2 tisíce Kč, doklady, platební karty a další osobní věci. Způsobená škoda činí 4 100 Kč.
 
Nákladní vozidlo zůstalo bez baterií
Krádež dvou autobaterií přímo ze zaparkovaného nákladního vozidla šetří krnovští policisté. Pachatel vnikl v době od 7. do 10.10.2011 v Krnově na ulici K. Čapka do areálu, kde byl zaparkovaný nákladní automobil Man. Ve vozidle odmontoval plastový kryt baterií a odcizil dvě autobaterie značky Banner. Svým jednáním způsobil majiteli škodu ve výši 5 500 Kč.
                                                                                              
komisař por. Bc. Tušková Pavla
11.10.2011
pisbr♦mvcr.cz

vytisknout  e-mailem