Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Sezóna zahájená

VSETÍNSKO: V sobotu se zahajovala sezóna na cyklostezce. 

Společně s BESIP jsme se podívali v sobotu na zahájení sezóny na cyklostezce mezi Vsetínem a Velkými Karlovicemi.

Již tradiční je účast policie a BESIP na zahájení sezóny na cyklostezce mezi Vsetínem a Velkými Karlovicemi. Ve sportovním areálu v Halenkově jsme pro účastníky této akce v sobotu připravili malou jízdu zručnosti a nachystali se na kontrolu jízdních kol, používání cyklistických přileb. Samozřejmě bylo i malé zpestření a to alkobrýle.

Aby mohl cyklista bezpečně vyrazit na výlet, měl by být řádně připraven. On sám by měl mít správně nasazenou a připevněnou cyklistickou přilbu. To byla jedna z věcí, na kterou jsme se zaměřili. Ne vždy bylo vše v pořádku a tak jsme upravovali pásky, sundávaly se čepice. Další podmínkou bezpečné jízdy je i správně vybavené jízdní kolo. Tady jsme kontrolovali kromě povinné výbavy sestávající se z několika druhů odrazek a funkčních brzd i opomíjená skrytá nebezpečí. Tím jsou například špatně zakončená řídítka, kdy trčící část trubky může při pádu způsobit závažná zranění. Pokud má být cesta na kole, koloběžce a jiném dopravním prostředku bezpečná, musíme jej umět ovládat. Na to jsme připravili jednoduchou jízdu zručnosti.

Hitem letošní sezóny se staly alkobrýle. Jsou to brýle imitující různé ovlivnění řidiče. V Halenkově si lidé mohli vyzkoušet stav ovlivnění alkoholem a to asi 1,5 promile, stav únavy a stav opilosti ztížený sníženou viditelností.

Tak příjemnou cestu a mnoho šťastných kilometrů.

 

25. dubna 2016, por. Bc. Vladislav Malcharczik

Odkazy do noveho okna

Otevírání cyklostezky 1

Otevírání cyklostezky 1 

Detailní náhled

Otevírání cyklostezky 2

Otevírání cyklostezky 2 

Detailní náhled

Otevírání cyklostezky 3

Otevírání cyklostezky 3 

Detailní náhled

Otevírání cyklostezky 4

Otevírání cyklostezky 4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem