Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Shromáždění Dělnické strany

Veřejný pořádek v Hradci Králové nenarušen 

     V sobotu dne 16. srpna 2008 se uskutečnilo shromáždění pořádané Dělnickou stranou pod vedením devětatřicetiletého muže z okresu Rakovník. Příznivci této strany se scházeli v průběhu dne na hlavním vlakovém nádraží v Hradci Králové. Kolem 15:15 dal organizátor po dohodě s antikonfliktním týmem Policie České republiky pokyn k přesunu účastníků na Ulrichovo náměstí. Pochod městem začal od místa setkání směrem do Zamenhofovy ulice a dále směřoval na Gočárovu třídu až na Ulrichovo náměstí. Vše se obešelo bez jakéhokoliv narušení veřejného pořádku. Rovněž tak nedošlo k narušení dopravy.
     Na Ulrichově náměstí následoval projev organizátora v českém jazyce a další projevy českých a německých sympatizantů. Na místě byla přítomna zástupkyně Magistrátu města Hradce Králové, která hlavnímu organizátorovi sdělila, že se dopustil přestupku podle zákona o právu shromažďovacím. Vzhledem k tomu, že neshledala důvody k rozpuštění celé akce, tato dále pokračovala a byla monitorována Policií České republiky. Po ukončení projevů řečníků se účastníci shromáždění vrátili zpět z Ulrichova náměstí přes Gočárovu třídu na hlavní nádraží, kde se kolem 18:00 rozešli.
     V průběhu bezpečnostního opatření bylo nasazeno 150 policistů z různých služeb policie. Pořízené záznamy z průběhu shromáždění budou dále vyhodnoceny.
     Během dne policie přijala oznámení muže z okresu Pardubice na jednoho účastníka shromáždění, který jej měl napadnout v červnu letošního roku při demonstraci v Drážďanech. Případ šetří německá policie, kam bude spisový materiál postoupen.

vytisknout  e-mailem