Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Šílená jízda Audi bez RZ

ZLÍN: Rychlost nad 150 km/h, barva semaforu nehrála roli... 

Scéna jako z akčního filmu se dnes odpoledne odehrála mezi Zlínem a Otrokovicemi. Hlídka dopravních policistů chtěla zastavit podezřelé černé auto zn. Audi v centru Zlína. Vůz byl totiž ze strany nabouraný a navíc neměl registrační značky. Řidič však zareagoval tím, že začal ujíždět. Podařilo se ho zastavit až těsně před Otrokovicemi. I přes zvýšený provoz jel muž velmi nebezpečně a riskantně, jeho rychlost jsme odhadli místy až na 170 km/h!! Přejel přes více než desítku světelných křižovatek, přičemž na většině semaforů svítila červená…
Řidič kupodivu nebyl pod vlivem drog ani alkoholu. Říkal, že nechtěl zastavit, aby nedostal pokutu. V autě, ve kterém sedělo pět lidí, se našla marihuana. O tom, že je v něm droga, svědčil typický silný zápach. Pochybný je také původ černého vozu. Řidič v něm sice měl dva dny starou kupní smlouvu, ale nebyla na jeho jméno. Přesto tvrdil, že auto je jeho. Tuto informaci zatím ověřujeme.
Policisté z obvodního oddělení v Otrokovicích by uvítali svědky, kteří nezvyklou situaci na silnici mezi Zlínem a Otrokovicemi dnes po páté hodině odpoledne viděli. Mohou kdykoliv volat na linku 158. Řidiče za jeho hazardní jízdu podezříváme z trestného činu obecné ohrožení. Je s podivem, že se nikomu nic nestalo. Kdoví, jak by to dopadlo, kdyby se osobnímu autu podařilo dojet až na dálnici.
A jedna drobnost na závěr: z nebezpečné jízdy se v autě udělalo nevolno malému kříženci, kterého vezla jedna z cestujících. Byl vděčný za hrnek s vodou, který mu nabídl jeden ze zasahujících policistů.

 

29. června 2012, mjr. Ing. Jana Macalíková

vytisknout  e-mailem