Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Šílená jízda až na hradecké letiště

KRAJ - Policisté PEO pronásledovali ujíždějící vozidlo 

Policisté Pohotovostního a eskortního oddělení královéhradecké policie v pronásledovali během jedné noci v uplynulých dnech vozidlo Audi A4 s tříčlennou posádku mladých mužů. Ti se rozhodli, že se po nočním popíjení alkoholu projedou Hradcem Králové. Před půlnocí si v ulici Pouchovská nebezpečně jedoucího vozidla všimla hlídka policistů, jehož řidiče se samozřejmě pokusili zastavit. Ten ale na jejich výzvu nereagoval, naopak sešlápl plynový pedál a začal ujíždět směrem k letišti. Místy se řítil rychlostí i 150 km/hod., nerespektovat přednost v jízdě, předjížděl na plné čáře a ohrožoval tak nejenom celou posádku vozidla, ale i ostatní řidiče. Po vjezdu do areálu letiště se zřejmě v domnění, že se ztratí v davu lidí, vydal k Festival parku, kde právě probíhala hudební akce. Návštěvníci byli nuceni před rychle jedoucím autem uskakovat a bylo velké štěstí, že vozidlo nikoho nesrazilo. Když řidič pochopil, že policistům neujede, zastavil, vyskočil z auta a začal utíkat. Policisté, kteří za ním okamžitě běželi, ho ale za krátkou chvíli dohonili, svedli ho za použití donucovacích prostředků na zem a nasadili mu služební pouta.

Krátce na to jim bylo jasné, proč 22 letý řidič utíkal. Dechová zkouška u něho prokázala hladinu téměř 1 promile alkoholu. I z výpovědí obou dvacetiletých spolujezdců bylo zřejmé, že řidič byl velkým nebezpečím pro všechny ostatní účastníky silničního provozu.

Mladík, který auto řídil, jež jednomu ze spolujezdců půjčil jeho otec, se bude tedy u správního orgánu zpovídat z řízení pod vlivem alkoholu a hrozí mu pokuta ve výši 2 500 – 20 000 korun a zákaz řízení motorových vozidel až na jeden rok.

mjr. Mgr. Ivana Ježková, 13.5.2016, 12:00

vytisknout  e-mailem