Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Silnice 1/6 zažila policejní manévry

Kontrolou prošly stovky aut 

Je 21:00 hodin a u Transmotelu silnice 1/6 policisté zastavují první vozidlo. Hned na to druhé, třetí a tak dál. Kontrole se nevyhne jediný řidič, který po této frekventované silnici projíždí. Tak takhle přesně to včera vypadalo na jedné z nejnebezpečnějších silnic Karlovarského kraje. Policisté jí komplexně obousměrně na šest hodin uzavřeli a přijíždějící vozidla byla odkláněna na přilehlá parkoviště, kde pak probíhala samotná kontrola. Ta byla zaměřena na celkovou bezpečnost silničního provozu a tak kompletní prohlídkou prošel nejen řidič, ale i vozidlo. 
Díky moderní technice cizinecké policie byl vypátrán muž v celostítním pátrání..JPG Díky moderní technice cizinecké policie byl vypátrán muž v celostítním pátrání..JPG
     „Dobrý večer pane řidiči, silniční kontrola, předložte prosím Vaše doklady ke kontrole“,…….“pil jste před jízdou alkohol?,………..“otevřete prosím kufr ke kontrole“, tak to si včera vyslechlo celkem 517 řidičů. Většina měla vše v pořádku a tak mohla v klidu pokračovat dál. Našlo se ale i pár hříšníků. Celkem policisté zjistili 46 dopravních přestupků. Šest řidičů před jízdou požilo alkoholické nápoje, v jednom případě řidič nepoužil bezpečnostní pásy a v policejních sítích skončil také jeden muž v celostátním pátrání. Co se technického stavu vozů týče, ten nevyhovoval v devatenácti případech. Policisté se během večera ale také zasmáli, a to když se je jeden řidič vietnamské komunity snažil přesvědčit, že k řízení mu přece stačí zelená karta. Tak to mu policisté vysvětlili, že nestačí a společně se zasmáli. Příště už řidičák doma určitě nenechá.
     Akce se zúčastnilo celkem 34 policistů z dopravní a cizinecké policie a velmi zdařilá byla i spolupráce s německými kolegy. Osvědčili se i policejní psi a moderní zařízení v Schengenbusu, které urychlilo zjistit, kdo je vlastně celostátně hledaný muž. Kolem třetí hodiny ráno byla silnice 1/6 opět otevřena a policisté se přesunuli střežit bezpečí někam jinam.
Kontrola vozidel..bmp Kontrola vozidel..bmp
dechová zkouška za pomoci Drägeru..JPG dechová zkouška za pomoci Drägeru..JPG
Policisté kontrolovali i zavazadlový prostor..JPG Policisté kontrolovali i zavazadlový prostor..JPG

vytisknout  e-mailem