Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Silnice I/9 zaměstnala o víkendu dopravní policisty

ČESKOLIPSKO - Dvě dopravní nehody zpomalily provoz na frekventované silnici. 

V sobotu kolem 9.45 projížděla 34letá řidička osobního vozidla značky Citroen Xsara s přípojným vozíkem po silnici I/9 po Borské ulici ve směru od centra České Lípy na Nový Bor. Přitom nedodržela bezpečnou vzdálenost mezi vozidly a nestačila včas zareagovat na před ní jedoucí osobní vozidlo značky Peugeot 308, jehož řidička byla nucená zastavit za vozidlem značky Škoda Fabia. Nepozorná řidička citroenu tak nabourala do peugeotu a ten zase do fabie. Sobotní karambol na I/9 si vyžádal naštěstí jen hmotné škody ve výši 65 000 korun a žádné zranění.

Vážnější následky má nehoda, ke které došlo na silnici I/9 v České Lípě v neděli kolem 14.40. Šestapadesátiletá řidička osobního vozidla Opel Astra v kritické době  vjela do křižovatky od sídliště Lada na zelené světlo na semaforu, kde však nedala přednost  po hlavní silnici ve směru od centra na Nový Bor jedoucímu motorovému vozidlu značky Tatra v barvách hasičského záchranného sboru se zapnutým zvukovým a světelným signalizačním zařízením  a najela do jeho boku. Tatra  vjela do křižovatky na červený signál na semaforu z důvodu využití práva přednosti v jízdě, protože spěchala k zásahu na Novoborsku.

Při střetu utrpěli blíže nespecifikovaná zranění řidička oplu a její dva pasažéři (žena 1935 a muž 1957) , které následně zdravotnická záchranná služba transportovala do nemocničního zařízení. Hmotnou škodu policisté na místě odhadli na 110 000 korun.

 

25. 7. 2016
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem