Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Silnice o víkendu

ŽĎÁRSKO: Dva lehce zranění. 

      V průběhu třetího červencového víkendu od pátku do neděle vyjížděli policisté na Žďársku k pěti dopravním nehodám. Na jejich vzniku  se podepsala nepozornost, špatný odhad vzniklé situace, únava, předbíhající lesní zvěř i alkohol. Při nehodách byli dva účastníci lehce zraněni. Způsobená škoda přesahuje 225 000 korun.

     Páteční nehoda se stala ve 12 hodin. Sedmadvacetiletá řidička s automobilem značky Kia Cee´d v obci Nové Veselí po silnici ve směru od obce Březí nad Oslavou ke křižovatce. Při vjíždění do křižovatky však přehlédla zleva jedoucí osobní automobil Škoda Octavia, které přijíždělo po hlavní komunikaci ve směru od obce Bohdalov k Budči. Nárazem bylo vozidlo Kia odhozeno na chodník a travnatý prostor, kde přední částí narazilo do dřevěné informační tabule. Dechová zkouška byla negativní. Škoda na vozidlech je vyčíslena na 130 000 korun.

     V sobotu 16. července 2011 v 01:40 hodin jel jednadvacetiletý řidič osobním automobilem Fiat Brava ve směru od obce Ruda směrem na obci Velká Bíteš. Řidiče zmohla velká únava a při řízení zřejmě usnul. Vozidlo pak přejelo do protisměru a dál sjelo do levého silničního příkopu, kde se zastavilo. Policisté zjistili, proč byl řidič tak unavený. Dechová zkouška u něj při prvním měření zjistila hodnotu 2,24 promile. Při druhém měření byla hodnota o jednu desetinu ještě vyšší. Řidič z nehody vyvázl bez zranění. Na místě mu však byl zadržen řidičský průkaz a další jízda mu byla zakázána. Způsobená škoda je ve výši asi 17 000 korun.

     Rovněž v sobotu ve 22:13 hodin se postavilo do cesty osobnímu vozidlu Škoda Superb divoké prase. Osmatřicetiletý řidič jel od obce Střítež směrem k obci Olší. V mírném klesání mu náhle z pravého silničního příkopu zvíře vběhlo do jeho jízdní dráhy. Vozidlo však nedokázal již zastavit a se zvířetem se střetl. Prase zůstalo po nárazu do přední části automobilu ležet na silnici usmrceno. Posádka vozidla vyvázla bez zranění. Dechová zkouška vyloučila u řidiče požití alkoholického nápoje před jízdou. Škoda je vyčíslena na 27 700 korun.

por. Mgr. Jana Martincová, komisař

18. července 2011

vytisknout  e-mailem