Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Silnice pod dohledem

Dopravní policisté si posvítili na řidiče rizikové komunikace č. 1/7. 

Kladenský dopravní inspektorát připravil v součinnosti s oddělením silničního dohledu Krajského ředitelství policie Středočeského kraje a ve spolupráci s Leteckou službou Policie ČR rozsáhlou dopravně bezpečnostní akci na silnici č. 1/7. Více jak dvacet strážců zákona si posvítilo na neukázněné řidiče na jedné z nejrizikovějších komunikací okresu Kladno.

Na bezpečnost a plynulost silničního provozu dohlížely policejní hlídky s osobními automobily, ale i na motocyklech a v neposlední řadě policejní vrtulník. Policisté se soustředili především na přestupky v dopravě, ale i na pátrání po osobách a věcech. Úkolem posádky vrtulníku bylo monitorovat situaci nad vozovkou a kontrolovat dodržování zákazu předjíždění na vytipovaných úsecích komunikace. Za použití zařízení ultra force s přenosem televizního signálu na pozemní stanoviště byla posádka vrtulníku propojena s policisty, kteří na silnici postihovali neukázněné řidiče. Byl pořízen záznam, který bude následně použit ve správním řízení. Pozemní hlídky se zaměřily na používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů, jejich pozornosti neušel ani technický stav vozidel a samozřejmě zjišťovaly, zda kontrolovaní řidiči nepožili před jízdou alkoholické nápoje, či jiné návykové látky. U nákladních automobilů bylo prověřováno, zda nebyla překročena hmotnost vozidla.

Celkem hlídky zkontrolovaly osmdesátčtyři vozidel. Bylo zjištěno devatenáct přestupků, z nichž 16 bylo vyřešeno na místě uloženou blokovou pokutou a tři řidiči byli oznámeni na příslušný městský úřad ke správnímu řízení. Na pokutách bylo vybráno 10.200,- Kč. V šesti případech policisté zjistili nevyhovující technický stav vozidla a druhým nejčastějším přestupkem bylo porušování zákazu předjíždění.  

nprap. Michaela Nováková                                                                                                                                                                                             3.10.2011

 

vytisknout  e-mailem