Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Silnici si spletl se závodištěm

MOST - Hlídce ujížděl, kličkoval, byl po vlivem alkoholu; Výsledky dopravní akce; Policisté si všimli smyku vozidla a poskytli první pomoc. 

 Silnici si spletl se závodní dráhou, řítil se v protisměru, na policisty mluvil německy, pak začal česky nadávat

Policie v Mostě sdělila podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky 30letému muži z Teplicka. Ten začátkem března řídil osobní vůz značky Audi po silnici Chomutovská, kde byl spatřen hlídkou dopravních policistů. S ohledem na rychlou a nebezpečnou jízdu se hlídka rozhodla vůz zastavit. Bylo zřejmé, že řidič má potíže s řízením. Na kruhovém objezdu vjel do protisměru před policejní vozidlo. Policisté za použití světelného signálu chtěli auto zastavit. Řidič však výzvy nedbal, nýbrž zrychlil a pokračoval na Litvínov. Přejel plnou souvislou čáru na vozovce, nedával znamení o změně směru jízdy. Policisté přidali i zvukové výstražné znamení. Řidič však šlápl ještě více na plyn, na rovných úsecích kličkoval, přejížděl sem tam z jízdních pruhů, vjel i na travnatý pás vedle krajnice. Před obcí Záluží jel v levém jízdním pruhu v době, kdy se v protisměru objevilo vozidlo. Proto policisté výstražným světelným znamení upozornili protijedoucího řidiče na možné nebezpečí. Ještě v obci Záluží mu policie zablokovala cestu. Zastavil a na výzvu z auta vystoupil. Začal na policisty mluvit německy. Pak však spustil spršku českých nadávek a byl agresivní. Skončil s pouty na rukou. Policie u něj provedla dechovou zkoušku na alkohol, která byla opakovaně pozitivní – přes dvě promile. Podrobil se lékařskému vyšetření v nemocnici a odběrům. Na policejním oddělení byl opět agresivní, nedbal výzev a dokonce pomočil lavici a podlahu. Pokusil se zničit výtisk s hodnotou alkoholu v dechu. Policie mu zadržela řidičský průkaz.


 

Řidiči překročují povolenou rychlost

Tento týden proběhla v mosteckém okresu krajská dopravní akce. Ta byla zaměřena na kontrolu silničního provozu zejména na dodržování stanovené rychlosti řidiči. Hlídky dopravní policie byly na silnicích v obcích i na komunikacích I. třídy. Dopravní policisté zkontrolovali 81 vozidel a zjistili 50 dopravních přestupků. Povolenou rychlost překročilo celkem 39 řidičů. U sedmi vozidel muži v uniformách odhalili nevyhovující technický stav, jedno vozidlo nemělo platnou technickou prohlídku, dva řidiči nepředložili záznamy o době odpočinku a jeden spolujezdec nebyl při jízdě připoutaný.


 

Auto se převrátilo několikrát na střechu, z auta utekl pes, policista ho našel na druhý den

Vážně vypadala dopravní nehoda, která se stala ve středu krátce po 13. hodině na silnici I/13 u obce Želenice. Ve směru od Bíliny na Most jela řidička osobního vozidla tovární značky Škoda a přejížděla jiné vozidlo. Dostala na vozovce smyk, který nezvládla, vyjela vpravo mimo vozovku a poté sjela ze svahu, kde se opakovaně převrátila na střechu a skončila v poli. Nehody si všimli policisté, kteří v tu dobu jeli z dopravní akce a byli v civilním vozidle. Okamžitě zastavili, ženě a jejímu malému dítěti poskytli první pomoc, ihned přivolali rychlou záchrannou službu, kterou byla osádka převezena předběžně s lehkým zraněním do nemocnice. Řidička měla negativní dechovou zkoušku na alkohol. Na vozidle vznikla škoda ve výši 80 tisíc korun. Z auta po nehodě vyběhl pes, který se ztratil. Policisté po něm pátrali a požádali o pomoc v okolních obcích. Na druhý den jeden z policistů dostal informaci z Želenic o tom, že se u zahrádek potuluje pejsek. Policista tam ve svém volnu zajel, pejska našel a předal ho majitelům.


 

Do domu bývalé družky přišel nezván, dovnitř vnikl násilím

Obrničtí policisté včera sdělili podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody 31letému muži z Mostu. Ten přišel k domu své bývalé družky v obci na Mostecku. Tam však již nebydlí. Protože bylo zamčeno, muž rozbil skleněnou výplň plastového okna vedle vstupních dveří, poté do domu vstoupil a setrval tam do doby, než ho zadržela policie. Případ je šetřen ve zkráceném přípravném řízení.


 

Z auta zmizelo autorádio a peněženka

Poškozené vozidlo našel včera ráno jeho majitel. V ulici Žatecká zatím neznámý poberta vnikl násilím do zaparkovaného vozu tovární značky Ford. Interiér auta prohledal a odcizil zabudované autorádio, reproduktory, peněženku s doklady a finanční hotovostí. Poškozený motorista vyčíslil způsobenou škodu na částku 11 000korun. Případ krádeže vloupáním nyní šetří mostecká policie.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 6. března 2015


 


 

vytisknout  e-mailem