Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Sílu dokazovali pěstmi

HODONÍNSKO: Výtržníci budou čelit trestnímu stíhání. 

Sedmadvacetiletý muž je podezřelý ze spáchání trestného činu Výtržnictví, kterého se dopustil během víkendu v Moravském Písku. Před místní restaurací fyzicky napadl šestašedesátiletého muže. Útok byl nejdříve slovní, ale posléze dal útočník svému protivníku několikrát ran pěstí do hlavy a obličeje. Když starší muž upadl na zem, schytal od agresora ještě kopanec. Napadený muž utrpěl zranění na hlavě. Policisté násilníka zadrželi a eskortovali do policejní cely.

Obdobný případ řešili policisté ve Veselí nad Moravou. Šestapadesátiletý muž na a v přítomnosti dalších osob fyzicky napadl čtyřiačtyřicetiletého muže. Po předchozí slovní rozepři jej držel za oblečení a pěstí mu dal tři rány do hlavy. Když napadený muž upadl, přistoupil k němu útočník znovu a dal mu další dvě rány pěstí do obličeje. Napadený muž utrpěl zranění, se kterým byl ošetřen v nemocnici.

Policisté oba případy dokumentují a zjišťují okolnosti, za kterých k incidentům došlo. V případě, že se útočníkům prokáže vina, mohou být za trestný čin Výtržnictví odsouzeni až na dva roky odnětí svobody.


 

por. Bc. Petr Zámečník, 19. 1. 2015

vytisknout  e-mailem