Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Silvestr na Mostecku se neobešel bez výtržností a požárů

Mostecká policie poslední den vyjížděla na požáry kontejnerů i k fyzickým útokům 

Mostecká policie na konec roku řešila několik případů trestných činů.
V Bečově mělo dojít k porušování domovní svobody, když hodinu o půlnoci na Nový rok čtveřice podezřelých vnikla bez pozvání do bytu jedné ženy a tam ji měla napadnout. V téže obci policie řešila výtržnictví a násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci o půl hodiny později. V Mostě měl krátce před 02 hodinou na ulici napadnout muž z Ústecka dva mladíky. Policie případ šetří pro podezření z výtržnictví a ublížení na zdraví. K fyzickému útoku došlo i na chodbě jednoho panelového domu v Mostě ve 23 hodin, kde podezřelý muž měl zaútočit na tři osoby. Jedna osoba skončila se zraněním v nemocnici.
V Litvínově, Mostě a v Lomu hořely plastové kontejnery. K požárům vyjížděly hasičské sbory. Hmotné škody dosáhly částky 21 tisíc korun. Případy trestného činu poškozování cizí věci šetří litvínovská policie.
Kromě popelnic hořelo z dosud nezjištěných příčin i ve sklepě obytného domu v Litvínově. Tam oheň poškodil elektroinstalaci. Požár lokalizovali litvínovští hasiči. Ke zranění osob nedošlo. Hmotná škoda byla odhadnuta zatím na částku 40 tisíc. Nebylo nutné provádět evakuaci osob.
Krást na Silvestra se vydal neznámý lapka, který v okraji výsypky v Komořanech odcizil desítky metrů měděného kabelu. V Janově nezjištěný poberta rozbil výlohu u tamního baru a majiteli zanechal škodu za deset tisíc korun. Kradlo se i ve dvou mosteckých barech. Dvě ženy kdosi okradl v baru v ulici Topolová. Kolem 03 hodiny odcizil z kabelek peněženky s doklady a platebními kartami. Poškozené vyčíslily škodu na částku tři tisíce korun.  V baru v Lipové ulici zloděj připravil přítomného hosta o peněženku, kterou měl muž u sebe.

V noci na Silvestra přistihli mostečtí policisté 28 letého řidiče. Ten jel v Mostě ve vozidle tovární značky Opel po ulici Chomutovská  krátce před 22 hodinou. Policisté šetřením na místě zjistili, že řidič nemá příslušné řidičské oprávnění. Proto mu zakázali další jízdu a sdělili mu ještě týž den podezření ze spáchání trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění ve zkráceném přípravném řízení.

Podezření z pokusu trestného činu krádeže vloupáním bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno hamerskými policisty 26 letému muži z Mostu. Ten nový rok začal trestnou činností. Vyjel si s motorovým vozidlem do obce Křižatky v Krušných horách. Kolem 22 hodiny se pokusil násilím vniknout do dílny rodinného domu. Podezřelý šramot však probudil majitele domu. Ten pak stál tváří v tvář zloději, který se muže zalekl a z místa utekl. Z obce pak odjel vozidlem a ještě tu noc byl zadržen policisty mezi obcemi Mníšek - Klíny. Poškozenému byla způsobena škoda na dveřích a to ve výši jednoho tisíce korun.

Dopravní policisté o Silvestra a na Nový rok řešili jen tři dopravní nehody. Poslední den v roce 2008 došlo ke dvěma dopravním kolizím z důvodu rychlosti a při couvání. Při nich čtyři osoby utrpěly lehké zranění. Hmotné škody dosáhly částky dvaceti tisíc korun. První den v novém roce pak dopravní policie šetřila dopravní nehodu, při které jeden z účastníků nehody z místa ujel. Druhému motoristovi však zanechal škodu za dvacet tisíc korun.

vytisknout  e-mailem