Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Silvestr proběhl poklidně

BŘECLAVSKO: Poškozená vozidla a několik konfliktů. 

Břeclavsko - Poslední den v roce v našem regionu dopadl poměrně klidně. Policisté sice vyjížděli k několika rodinným potyčkám, kdy se většinou pod vlivem alkoholu vyhrotily problémy ve vztazích, ovšem nedošlo k větším incidentům. Nejhůře dopadl partnerský konflikt, který se odehrál na Nový rok ve Velkých Bílovicích. Vzhledem k tomu, že zde došlo k fyzickému napadení, zabývají se uvedenou událostí nadále kriminalisté.

 
Během poslední noci roku 2011 policisté několikrát zasahovali při rušení nočního klidu, které se nelíbilo některým spoluobčanům. Také zde se podařilo hlídkám společně s městskými strážníky situaci zvládnout bez  problémů. Největší šarvátka se odehrála v Šakvicích. Již v místní restauraci se nepohodla skupinka mladých lidí s dalšími oslavujícími a tento spor se vyhrotil v rodinném domku, kde oslavy pokračovaly. Několik násilníků vyrazilo vstupní dveře, začali ničit zařízení a poté napadli jednoho muže. I tento incident je nadále v šetření.
 
Následkem oslav se v  policejních statistikách objevilo několik případů poškozených vozidel. Na sídlišti U Jánského dvora v Břeclavi neznámý vandal rozbil čelní skla u dvou aut a způsobil tak škodu deset tisíc korun. Také na sídlišti U Splavu našel majitel poničené své osobní auto. Jiné závažné případy policisté na Břeclavsku nezaznamenali.

por. Mgr. Kamila Haraštová, 2.1.2012

vytisknout  e-mailem