Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Silvestr se neobešel bez řady výtržností

PLZEŇ – Plzeňští policisté v průběhu posledního dne roku 2014 a prvního dne letošního roku vyjížděli řešit řadu případů protiprávního jednání. Jednalo se o banální přestupky i o závažné trestné činy.  

     Jako každoročně i tentokrát se vítání nového roku neobešlo bez bujarých oslav spojených s požíváním alkoholu i omamných a psychotropních látek a jedů a následně končících protiprávním jednáním. Plzeňští policisté řešili desítky přestupků proti občasnému soužití, veřejnému pořádku a majetku. Nejčastěji policejní hlídky uklidňovaly napjatou situaci mezi oslavujícími na soukromých oslavách, kde se nejdříve veselí zvrtlo ve slovní potyčky, které následně přerostly v různé strkanice až fyzická napadání.  
     Policisté přijali bohužel i několik trestních oznámení. Mezi ta nejzávažnější patří dvě oznámení o loupežném přepadení a dva případy ublížení na zdraví.  I do policejních statistik týkajících se majetkové trestné činnosti byla připsána další čísla. Policisté řešili dvě vloupání do sklepních kójí a suterénních prostor, tři vloupání do osobních automobilů, vloupání a pokus vloupání do garáže, násilné vniknutí do recepce zdravotnického zařízení v Plzni na Borech, do prodejny tabáku v centru Plzně a násilné vniknutí do čerpací stanice na ulici Chebská, které skončilo úspěšným zadržením pachatele.
      I silniční kontroly přinesly smutné, ale očekávané výsledky. Celkem byly zjištěny čtyři osoby, které za volant vozu usedly pod vlivem alkoholu nebo drog. Rekordmanem se stal 23letý řidič osobního automobilu tovární značky VW Golf, který nadýchal 2,58 promile. Vozidlo se rozhodl pod vlivem pervitinu řídit i devatenáctiletý chlapec, který navíc nevlastní řidičský průkaz.
     O tom, že Silvestr a Nový rok je pro policisty běžným pracovním dnem, svědčí i vypátrání pohřešovaného mladistvého svěřence výchovného ústavu. Jako každý den, tak i během posledních 48 hodin občané oznámili řadu kapesních krádeží, kdy se jednalo především o odcizení peněženek nebo mobilního telefonů.
     Vítání nového roku se v Plzni naštěstí obešlo bez ztrát na životech a velkých škod na majetku.
 
por. Ing. Hana Štefflová
2. ledna 2015
 

vytisknout  e-mailem