Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Silvestra strávil na služebně

LOUNY - V krvi měl bezmála dvě promile alkoholu... 

Silvestrovskou noc strávil na policejní služebně v Lounech 45letý muž z Mostecka. Policisté jej totiž přistihli podnapilého při řízení motorového vozidla. Když krátce před půlnocí prováděli v Dobroměřicích silniční kontrolu, stavěli osobní automobil zn. Renault Megane, který řídil dotyčný muž. Provedenou dechovou zkouškou mu policisté naměřili nejprve 1, 84 promile, následně 1, 83 promile alkoholu v dechu. Proto proti němu zahájili první den nového roku úkony trestního řízení a předvolali jej na 3. ledna, kdy už střízlivému ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Vloupal se do trafiky

Z neděle na pondělí se vloupal do trafiky v ulici Stavbařů v Žatci dosud nezjištěný pachatel. Odcizil 150 kusů krabiček cigaret různých značek a další škodu způsobil poničením prodejny. Poškozená firma škodu vyčíslila na 19 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli pátrají.

Kradl ve škole

Škodu přesahující 13 tisíc korun způsobil ženě středního věku neznámý poberta, když z kanceláře jedné školy v Postoloprtech odcizil její peněženku. K události došlo v pondělí během dopoledních či poledních hodin, kdy pachatel využil nestřeženého okamžiku a poškozené z volně odložené kabelky věci odcizil. V peněžence měla žena kromě finanční hotovosti i různé doklady a slevové karty včetně té platební. Poberta nelenil a následně pomocí odcizené platební karty vybral z účtu poškozené 10 tisíc korun. Policisté na případu pracují a po pachateli pátrají.

Zloděj v domě

Policisté rovněž šetří vloupání do rodinného domu v Seménkovicích. V minulých dnech do obydlí zavítal dosud nezjištěný pachatel, který si přisvojil kalová čerpadla, křovinořez, motorovou pilu, svářecí agregát, televizi, CD přehrávač, vodovodní baterie a další věci. Poškozený škodu vyčíslil na 37 800 Kč. Pokud bude pachatel dopaden, hrozí mu trestní stíhání hned ze tří trestných činů - krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. 

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 4. ledna 2011  

vytisknout  e-mailem