Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Silvestrovská černá kronika

LITOMĚŘICE - Za krádež budou pykat 

Za krádež budou pykat
V několika uplynulých dnech se do areálu mechanizačního střediska v Nádražní ulici v Litoměřicích vloupali dva lapkové. Vypáčili vstupní branku a pak už se zaměřili na kovové předměty, vhodné ke zpeněžení ve sběrně. Ukradli 20 metrů oplocení, části střech z trapézových plechů ze dvou přístavků. Na odstavné koleji z  vagónu odcizili dvě bočnice. Kovové předměty pak prodali ve sběrně druhotných surovin. Oba muži se však z 20titisícového zisku dlouho neradovali. Policie muže odhalila a lapkové budou pykat. Oba vypátraní muži čelí podezření z trestného činu krádeže. Krást se prostě nemá.
 

Vloupání do skladu v Libotenicích
Na konci roku se do skladu firmy v Libotenicích vloupal neznámý zloděj. Překonal oplocení a vnikl na soukromý pozemek firmy. Potom vypáčil vrata a vnikl do dvou skladů, kde ukradl uskladněné desky o rozměru 3 x 1,5 metru. Poté se ještě vloupal do kanceláře, ze které si odnesl krbová kamna a dvě čalouněné židle. Krádeží vloupáním způsobil škodu 50 000 Kč. Dosud neustanovený pachatel je podezřelý z trestných činů Krádeže a Poškozování cizí věci. Policie po něm intenzivně pátrá.
 

Dostal chuť na cigarety
Během poslední předsilvestrovské noci se do prodejny benzinové čerpací stanice v Úštěku vloupal milovník tabákových výrobků. Vypáčil dveře a z krámku ukradl různé značky cigaret. Kromě toho poškodil při vloupání zařízení. Náklady na opravy prodejny budou stát 5 000 Kč. Hodnota ukradených cigaret nebyla dosud vyčíslena. Co s tabákovými výrobky zloděj zamýšlí, je dalším předmětem šetření policie. Možná, že si potřeboval vytvořit nějaké zásoby na oslavu příchodu nového roku.
 

Do posilovny přišel krást
Ve středu večer měli v posilovně na Kapucínském náměstí v Litoměřicích zloděje. Nešel si jenom zacvičit a posílit svalstvo, ale využil příležitosti a vloupal se do uzamčené skříňky v šatně. A přišel si na své. Když se po protažení těla do šatny vrátil 35letý muž, věci ve skříňce nebyly a po zloději jakoby se slehla zem. Mladý muž postrádal bundu s osobními věcmi, doklady, mobilní telefon a platební kartu v celkové hodnote 11 000 Kč. Lapka čelí podezření ze spáchání trestných činů Krádeže a Neoprávněného užívání cizí věci. Policie po něm pátrá.
 

vytisknout  e-mailem