Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Silvestrovská kriminalita a nehody

LOUNY - Policisté řešili hlavně majetkové trestné činy. 

Poslední den roku 2014 a na Nový rok šetřili policisté lounského okresu převážně kriminalitu majetkového charakteru, různé potyčky a rvačky způsobené pod vlivem alkoholu, malé dopravní nehody bez vážných zranění, ale také jednu, za kterou stojí opilá řidička. 

Dopravní nehody

V průběhu uvedených dvou dnů vyjížděli dopravní policisté k 8 nehodám se čtyřmi lehce zraněnými osobami a škodou 468 000 Kč. Nejčastějšími příčinami těchto nehod byly nepřiměřená rychlost, nesprávný způsob jízdy, nedání přednosti a v jednom případě i alkohol. Ten figuroval u dopravní nehody v žatecké ulici Stavbařů, kde 40letá řidička s vozidlem Škoda Fabia nabourala při couvání do autobusu MHD. Nehoda se odehrála 31. 12., kolem 15. 30 hodin a naštěstí se obešla bez zranění.

Přibližně ve stejnou dobu se na komunikaci I/27 u obce Radíčeves na Sýrovice odehrála i dopravní nehoda dvou osobních vozidel. Řidič automobilu zn. Seat se zde střetl s protijedoucím osobním vozidlem zn. VW Passat. Zatímco řidiče passatu odvezla záchranka do nemocnice, druhý řidič z místa nehody utekl. Ani přivolaný psovod nebyl úspěšný a motoristu nevypátral. Ten se sám přihlásil na policejní služebnu až druhý den večer. Nehoda je nyní předmětem dalšího šetření dopravní policie. 

Poškozená výloha v Postoloprtech

Na přelomu roku prohodil dosud nezjištěný pachatel kovovou rohožkou prodejnu smíšeného zboží v ulici Boženy Němcové v Postoloprtech. Způsobil tím škodu za cca 10 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci a po pachateli pátrají.

Poničené auto v Žatci

Na Nový rok přijali policisté oznámení týkající se poničení vozidla. V žatecké ulici Elišky Krásnohorské neznámý vandal poškodil u zaparkovaného osobního automobilu zn. Honda Civic zpětné zrcátko, čelní sklo, skleněnou výplň levých a pravých předních dveří, zadních dveří, dále poničil blatník a pomačkal karoserii. Způsobená škoda byla předběžně odhadnuta na 48 000 Kč. Policisté věc šetří jako trestný čin poškození cizí věci a po pachateli pátrají.

Vloupání do chaty Na Losech v Lounech a do kůlny v Žatci

Dosud nezjištěný pachatel se na přelomu roku vloupal i do jedné zahradní chatky Na Losech v Lounech. Rozbil skleněnou výplň okna, vnikl dovnitř a odcizil televizor a přímotop. Způsobenou škodu vyčíslil majitel na 2 600 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody a po pachateli pátrají.

Podobná krádež se odehrála i v Žatci, kde se neznámý pachatel vloupal v zahradní kolonii Klůček do jedné boudy na nářadí. Z té si odnesl pracovní oblečení a nářadí. Dále nezjištěným předmětem poškodil skleněnou výplň okna u zahradní chatky. V tomto případě byla škoda odhadnuta na 4 200 Kč. Policisté událost šetří jako krádež a porušování domovní svobody, po pachateli pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 2. ledna 2015

 

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem