Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Silvestrovský večer a vstup do nového roku pod dohledem

KLADENSKO - Čtyři řidiči usedli za volant pod vlivem návykových látek. 

Policisté územního odboru Kladno prováděli výkon služby ve vytipovaných lokalitách po celém území kladenského okresu, aby byl udržen pořádek v ulicích měst a obcí, a to i poslední den v roce 31. prosince 2014, kdy probíhaly oslavy s ukončením starého roku a vstup do roku 2015.
 
V rámci hlídkové činnosti v době od středy 31. prosince a v průběhu dne 1. ledna 2015 nedošlo v kladenském okrese k žádným závažným trestným činům. Policejní hlídky prováděly kontrolní činnosti nejen na dodržování veřejného pořádku, poškozování majetku nebo výtržnictví, ale taktéž byly spojeny s kontrolami řidičů, zda neusedli za volant pod vlivem alkoholu, či jiných návykových látek.
 
Policisté za tyto dva dny zjistili u dvou řidičů ve věku dvacet šest a čtyřicet devět let jízdu pod vlivem alkoholu, jako přestupku, neboť naměřená hodnota byla do jednoho promile alkoholu v dechu.
 
 Z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky je nyní podezřelá dvaceti šestiletá žena, která v brzkých ranních hodinách krátce po jedné hodině ve čtvrtek 1. ledna 2015 byla ve Slánské ulici v Kladně, při silniční kontrole vyzvána k provedení dechové zkoušky na alkohol, která byla s pozitivním výsledkem. U podezřelé řidičky byla naměřená hodnota 2,16 promile alkoholu v dechu. Následně byla žena vyzvána k odběru biologického materiálu, kterému se odmítla podrobit. Po provedených prvotních úkonech byla podezřelá umístěna do policejní cely, odkud byla téhož dne v odpoledních hodinách propuštěna.
 
Dále policisté v obci Smečno zastavili osmnáctiletého řidiče, u kterého byla provedena testem zkouška na přítomnost návykových látek, při které byl zjištěn pozitivní výsledek na látku amfetamin.
 
Policejní hlídky budou v rámci výkonu služby nadále pokračovat i v těchto kontrolních akcí na alkohol a jiné návykové látky u řidičů všech dopravních prostředků.
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
2. ledna 2015 
 

vytisknout  e-mailem