Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

SIM kartu prý našla

MOST - A také ji hojně využívala; Útočník z baru skončil v cele. 

Vyšetřovatel mostecké policie obvinil tento týden 31letou ženu z Mostu z trestného činu podvodu. Ta měla v období necelých dvou měsíců neoprávněně používat cizí SIM kartu a poškozenému majiteli způsobit hmotnou škodu ve výši 17 300 korun. Kartu prý našla kdesi na zemi, a i když nebyla jejím majetkem a neměla svolení s jejím užíváním, tak ji využívala. Mohla, neboť SIM karta nebyla blokována a tak žena volala, posílala SMS a využívala i služeb mobilního internetu. Obviněná Mostečanka je stíhána na svobodě a hrozí jí až dvouletý trest odnětí svobody v případě odsouzení.

 

Útočník z baru skončil v cele
Litvínovští policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu výtržnictví 26letému muži z Litvínova. Ten byl koncem února v jednom litvínovském baru, kde měl na místě veřejnosti přístupném nejprve v samotném objektu baru a poté i venku na ulici po vzájemné slovní rozepři napadnout 63letého muže, kterého v baru udeřil do obličeje a poté se snažil kopnout 31letého muže, který se napadeného zastal. Útočník byl z baru vykázán, kde čekal a po příchodu obou mužů se snažil opět o fyzický kontakt. Napadení se bránili a muže zpacifikovali do příjezdu policejní hlídky. Podezřelý muž měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol. Ke zranění osob nedošlo, nevznikla ani hmotná škoda.

 

Ze sklepa zmizelo jízdní kolo a přímotop
Neznámý pachatel vnikl v přesně nezjištěnou dobu v jednom obytném domě v Litvínově do sklepních prostor, kde kradl. Násilím se vloupal do jedné sklepní kóje a v ní si k odcizení vybral jízdní kolo a přímotop. Poškozený majitel krádež vloupáním zjistil, oznámil ji litvínovským policistům a hmotnou škodu odhadl na částku 7 000 korun.

 

Matka nedohlížela na školní docházku syna
Mostecká policie obvinila z přečinu ohrožení výchovy dítěte 50letou ženu z Litvínovska. Ta řádně nedohlížela na docházku svého syna, který měl od loňského září do února letošního roku vykázat celkem 500 neomluvených vyučovacích hodin. Obviněná mu takto umožnila vést zahálčivý život a porušovala svou povinnost pečovat o osobu mladší 18 let a v tomto jednání pokračovala po delší dobu. Za takové jednání může soud uložit až pětiletý trest odnětí svobody.

 

nprap. Ludmila Světláková

Most 3. března 2017

 

vytisknout  e-mailem