Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Šíření poplašné zprávy

Písek – Protivín – Chtěl na sebe upozornit. 

Protivínští policisté, kolegové z Vodňan, policejní psovodi i kriminalistický technik, ti všichni řešili v pátek odpoledne případ nahlášeného nebezpečí v muzeu v Protivíně. První oznámení na linku 158 přijal operační důstojník krátce před čtrnáctou hodinou. Anonym nahlásil, že v muzeu je umístěn předmět, který by mohl ohrozit život a zdraví lidí. Policisté muzeum bezprostředně po oznámení prohlédli, ale nic zvláštního nenalezli a provoz zařízení pokračoval.
 
Před sedmnáctou hodinou se oznámení na tísňovou linku opakovalo. Kdosi opět oznámil, že za pár minut dojde v muzeu k výbuchu. K protivínským policistům se přidali kolegové z Vodňan a uzavřeli okolí budovy. Nikdo nesměl dovnitř. K místu, kde měla být údajně umístěna výbušnina, vyjížděli také policejní psovodi a kriminalistický technik. Čtyřnohý pomocník, používaný pro detekci výbušnin, bezmála hodinu propátrával s psovodem budovu, ale nic nebezpečného nenalezl.
 
Okolo půl šesté odpolední již bylo o autorovi poplašné zprávy jasno. Policistům se přiznal mladý muž (1981), který se pohyboval v okolí muzea a byl ovlivněn alkoholem. Údajně na sebe chtěl tímto jednáním upozornit.
 
Mladík, který je nespokojený s tím, jak se jeho život ubírá, si tak přidělal další velké problémy. Policisté telefonistu zadrželi a umístili do policejní cely. Nyní je podezřelý ze spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy. Sdělením nepravdivé zprávy vyvolal nebezpečí vážného znepokojení u obyvatel v Protivíně. Po provedených úkonech policisté mladíka ze zadržení propustili.
 
 
 
 
por. Mgr. Kamila Čuřínová Ingrišová, pispisek@mvcr.cz
27. května 2013

vytisknout  e-mailem