Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Šíření poplašné zprávy

TACHOV – Do základní školy byl doručen anonymní dopis o uložení bomby. Všechny školy byly proto evakuovány, následně je prohledali policisté.  

     Tachovští policisté se zabývají případem šíření poplašné zprávy, který se stal včerejšího dne v Tachově. Do jedné ze základních škol byl doručen dopis, ve kterém anonym uvedl, že ve školách bude uložená bomba. Policisté proto ve spolupráci s městskými strážníky a zaměstnanci škol přijali příslušná bezpečnostní opatření, při kterých bylo z budov šesti základních i středních škol evakuováno přes 1 600 osob. Následně přibližně dvě desítky policistů společně se strážníky městské policie všechny budovy prohledaly a nenašly žádný podezřelý předmět, který by odpovídal výbušnému systému. Do opatření byli kromě tachovských policistů zapojeni také tři psovodi se služebními psy, z nich byli dva speciálně vycvičení na hledání výbušnin. Tachovští policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu šíření poplašné zprávy a po pachateli intenzivně pátrají. Opatření pokračovalo ještě dnešního dne v ranních hodinách, kdy policisté prováděli kontroly přímo u vstupů do škol.

     Policisté upozorňují, že se téměř ve všech případech podaří ustanovit pachatele takovýchto žertů. Dotyční by si měli hlavně uvědomit následky svého jednání i to, že poplašnou zprávou zaměstnají bezdůvodně řadu policistů a dalších osob.


por. Bc. Dagmar Jiroušková
27. 3. 2015

vytisknout  e-mailem