Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Šíření poplašné zprávy - aktuálně k článku ze dne 16.dubna 2014

KLATOVY - Za šíření poplašné zprávy může být pachatel potrestán odnětím svobody až na pět let.  

 

 
 
     Případem se intenzivně zabývali kriminalisté z Klatov. Včerejšího dne bylo vyšetřovatelem zahájeno trestní stíhání třech mužů, dva muži ve věku  25 let ze Sušice a 27letý  muž z Plzně.
     První  mladší muž měl zavolat dne 15. dubna letošního roku krátce po jedenácté hodině do budovy soudu a  oznámit, že se zde nachází bomba. Následkem toho bylo provedeno opatření policie, prostor budovy byl vyklizen a prohlídkou nebyl nalezen žádný podezřelý předmět. Díky tomu nemohl soud v době od 11.05 do 13.30 hodin vykonávat svoji činnost. Proti muži bylo zahájeno trestní stíhání pro  přečin šíření poplašné zprávy.
     Nejstarší z mužů měl požádat jednoho z mužů, aby on zavolal na soud, že se v budově nachází bomba, ten však odmítl. Vyhověl mu však tím, že mu zakoupil mobilní telefon. Poté nejstarší z mužů požádal již výše uvedeného muže, aby na soudě učinil telefonické oznámení a poskytl mu telefon i číslo. Nejstarší z mužů je obviněný pro  přečin šíření poplašné zprávy,  čin měl spáchat formou účastenství jako organizátor.
     Třetí muž ve věku 25 let měl zakoupit telefon za účelem uskutečnění telefonátu o uložení bomby v budově soudu. Proto je proti tomuto muži zahájeno trestní stíhání pro přečin šíření poplašné zprávy spáchaného formou účastenství jako pomocník dle trestního zákoníku.

nprap. Hana Kroftová
22. srpna 2014

vytisknout  e-mailem